Continental Hotels si-a desemnat castigatorii la concursurile profesionale
Continental Hotels a organizat şi anul acesta pentru a XI-a oară consecutiv cele două concursuri profesionale în care au concurat bucătari, barmani şi ospătari din lanţul hotelier Continental pentru titlul de” Cel mai bun bucătar” şi respectiv “Cea mai bună echipă de servire”.
Tema de anul acesta a fost: All Around the World, inspirându-ne din tema revelionului 2013 organizat de Continental Hotels “Ocolul Pamântului in…8 ore”. Concurenţii au jucat rolul unor ghizi gastronomici şi ai ospitalităţii atât pentru juriu cât şi pentru public. Ţarile de destinaţie pentru această călătorie regăsite în toate probele de concurs au fost: Franţa, Italia, Rusia, Grecia, Spania, SUA, Turcia, China, Liban şi Japonia.
Pe rând, în cele doua zile de concurs, am creat o atmosferă de spectacol, am pregătit concursuri surpriză şi momente artistice care au insoţit competiţia antrenantă, gândită pentru a stimula dorinţa continuă de perfecţionare.
Primul concurs “Cea mai buna echipă de servire”, a fost găzduit de hotelul Ibis Palatul Parlamentului in data de 2 noiembrie 2012, unde au participat 8 echipe de servire formate din barmani şi ospătari din hotelurile Continental din Arad, Sibiu, Oradea, Turnu Severin, Târgu Mureş, Grand Hotel Continental, Hello Hotels şi Ibis Gara de Nord.
Cele 8 echipe au fost provocate atât la probe teoretice cat şi practice, în care au fost testate atat abilităţile de servire ale ospătarilor cât şi cele de preparare a băuturilor ale barmanilor: preparare biftec tartar, prepararea şi servirea unui produs pe baza de espresso, degustare de băuturi distilate şi prepararea unui cocktail.
Juriul format din: Radu Enache- Preşedinte- Director General la Continental Hotels ; Cornelia Toma- Expert bar şi restaurant, sommelier şi formator în tehnica servirii; Virgil Manescu- Formator tehnica servirii; Marjan Kukuneshoski- Barman şi trainer; Costin Gache- Barman consultant; Catalina Matei- Senior editor la HRB Expert, a desemnat următorii câştigători:
Locul I şi titlul de “Cea mai bună echipă de servire”- BĂDALAN MARIAN şi ALINA MECA de la hotelul Continental Turnu Severin
Locul II – SUCIU MARIANA şi BOGDAN PANTEA de la hotelul Continental Forum Oradea
Locul III- SĂNDULESCU CODRUŢ şi VĂTUI ADRIAN de la hotelul Ibis Gara de Nord
Cel de-al doilea concurs “Cel mai bun bucătar”, a fost organizat la Grand Hotel Continental din Bucureşti în data de 3 noimebrie 2012 în restaurantul Concerto.
Bucătari din hotelurile Continental din Oradea, Arad, Sibiu, Târgu Mureş, Turnu Severin, Suceava, Grand Hotel Continental şi Hello Hotels, s-au întrecut în realizarea unor preparate in cadrul probelor practice: Mapping Flavours, Mondo si Sweetland.
Juriul format din: Radu Enache- Preşedinte- Director General la Continental Hotels; Gabriela Berechet- Expert consultant şi trainer culinar; Cornelia Ghişoi- Maestru in arta culinară; Alexandra Nedelcu- formator in arta culinară; George Butunoiu- blogger culinar Restrograf, a desemnat următorii caştigători:
Locul I şi titlul de” Cel mai bun bucătar”- DRĂGUŢ ALINA de la Grand Hotel Continental
Locul II- BUNA CĂLIN de la Continental Forum Arad
Locul III- COSTEA MINERVA de la Continental Forum Sibiu
Toţi concurenţii au primit diplome iar câştigătorii de pe podium au fost răsplătiţi cu premii în bani, ustensile profesionale şi cărţi de specialitate.
Continental Hotels are o tradiţie de peste 20 de ani pe piaţa turistică din România. Înca de la început obiectivele companiei au avut în vedere furnizarea de servicii hoteliere pentru segmentul turismului de afaceri.
In prezent, Continental Hotels este cel mai mare lanţ hotelier românesc ce acoperă piaţa de lux, de business si cea economy, oferind, în acelaşi timp, o gamă completă de servicii şi pentru segmentul MICE.
Portofoliul Continental Hotels cuprinde următoarele branduri proprii: Grand Hotel Continental (*****), Continental Forum(****), Continental(***), Hello Hotels(**), Concerto Restaurant, Balkan Bistro, Mondo Restaurant, Victoria Club , Tekaffe. Continental Hotels deţine şi 4 hoteluri Ibis în România aflate în managementul grupului Accor.
Oraşele în care Continental Hotels este prezent sunt: Bucureşti, Arad, Oradea, Sibiu, Constanţa, Tîrgu Mureş, Drobeta Turnu Severin şi Suceava, totalizând peste 1860 de camere.
Utilaje, echipamente si accesorii horeca de ultima generatie, pentru afaceri de succes
Dupa afacerile din comert, cele din horeca sunt probabil in topul popularitatii in zona de business din Romania. Includem aici atat partea de hoteluri, pensiuni si alte unitati turistice, cat mai ...
Cum sa alegi un restaurant pentru nunta
Alegerea unui restaurant / a unei sali de evenimente pentru nunta nu este deloc o misiune simpla. In orasul tau (sau in cel in care iti propui sa organizezi acest eveniment ...
Cheesy Bites Remix - un nou blat de pizza lansat de Pizza Hut
Pizza Hut a lansat recent Cheesy Bites Remix, un nou tip de blat a cărui margine contine 24 de rulouri umplute cu brânză lava si asortate cu trei tipuri de arome ...
Detastaturizarea - cea mai recenta campanie Pizza Hut
Pizza Hut lansează o campanie ce încurajează românii să redescopere bucuria meselor în oraş. Pornind de la o problemă reală și din ce în ce mai întâlnită, mâncatul deasupra tastaturii, campania ...
Pastreaza-ti nunta in amintire cu cel mai bun fotograf nunta
Multe din lucrurile de la nunta ta vor trece – muzica, tortul, florile – însa fotografiile vor rămâne pentru toată viața, așa că trebuie să acorzi o atenție deosebită când alegi ...
Restaurante Oro Toro by OSHO in Mega Mall si Baneasa Shopping City
Luna aceasta, lantul de restaurante Oro Toro by OSHO deschide doua noi locatii in doua centre comerciale din Bucuresti – Mega Mall, la jumatatea lunii mai, si Baneasa Shopping City, la ...
Ultimele pregatiri in HoReCa pentru inceputul sezonului pe litoral
Daca au trecut si Sarbatorile de Paste, inseamna ca luna mai este foarte aproape. In a doua parte din aprilie, administratorii de societati din industria HoReCa de pe litoralul romanesc fac ...
Hot Bucket de la KFC devine Bucket de bine, in beneficiul SOS Satele Copiilor Romania
KFC lansează campania “Bucket de bine”, prin care va sustine bugetul anual al unei familii SOS din cadrul organizatiei SOS Satele Copiilor Bucuresti. Astfel, în perioada 1 martie - 31 decembrie, ...
Pizza Festival la Pizza Hut - in 2015, pentru al cincilea an consecutiv
Pizza Hut organizează, pentru al cincilea an consecutiv, Pizza Festival: peste 15 retete, 3 blaturi si un pret unic de 21.9 lei, în evenimentul all-you-can-eat al anului. De luni până vineri, ...
Restaurantele dotate cu aparate profesionale au o eficienta mai buna pe termen lung
Afacerile in domeniul alimentatiei publice sunt printre cele mai des intalnite start-up-uri, mai ales pe litoral si in statiunile de munte. De la o simpla unitate ce produse covrigi sau gogosi ...