Pensiunea Pestisorul Delta Dunarii
Str. Dunareni, Nr.107 A, Dunavatul de Jos, Murghiol, Romania
Vizualizaţi Pensiunea Pestisorul pe o hartă mai mare
Tip unitate de cazare: Pensiune
Clasificare: 4 stele
Pensiunea Pestisorul este una dintre cele mai noi si moderne pensiuni din Dunavatu de Jos. Elementele din decor se imbina perfect cu utilitatile de ultima ora, oferind clientilor nostri cele mai bune conditii, fara a rapi nimic din farmecul zonei. Este catalogata cu 4 Margarete si se mandreste cu 19 camere, cu o capacitate de cazare de 38 persoane.
Contacteaza prin telefonClick pentru a vizualiza numarul de telefon |
Facilitati ale unitatii
- » Receptie non-stop
- » Seif receptie
- » Camera de bagaje
- » Bar in hotel
- » Restaurant in hotel
- » Transfer hotel/aeroport la cerere
- » Sali de conferinta si evenimente
- » Piscina exterioara
- » Servicii de turism
- » Terasa
- » Facilitati barbeque
- » Zona verde pentru relaxare
- » Spatiu curte exterioara
- » Loc de joaca pentru copii
- » Centrala termica proprie
- » Plimbari cu barca / iaht
- » Pescuit
Facilitati generale camere
- » Camere izolate fonic
- » Room-service
- » Aer conditionat
- » Serviciu trezire/alarma telefon
- » Uscator de par camera / receptie
- » Baie cu dus
- » Televizor LCD
- » Frigider
- » Balcon / Terasa
- » Minibar
- » Telefon
- » Garderoba / Dulap
- » Plasa ţânţari
Servicii internet
Internet wireless
- Receptie/lobby »
- Gratuit
- Camere »
- Gratuit
Servicii parcare hotel
- Locuri de parcare gratuite: Este posibila parcarea privata si nu necesita rezervare.
Politica de cazare
- Politica de cazare copii in camere cu adulti:Un copil cu varsta pana la 7 ani sta gratis daca sunt folosite paturile existente.
Un copil mai mare sau un adult va plati 40 RON/noapte daca va folosi un pat suplimentar. - Politica pentru paturi suplimentare camere:Camera permite amplasarea unui singur pat suplimentar.
Acesta poate fi furnizat la cerere.
Nu exista spatiu pentru patuturi de copil. - Politica pentru cazare animale de companie:Animalele de companie sunt acceptate la cerere. Se pot percepe taxe.
- Check-in:de la ora 12:00
- Check-out:pana la ora 12:00
Politica privind fumatul
- » Camere disponibile pentru nefumatori
- » Zona speciala pentru fumat
Mentiuni generale privind rezervari & anulari
- Daca rezervarea este anulata sau modificata cu cel putin 7 zile inainte de data sosirii, nu va fi perceput nici un comision.
Daca rezervarea este anulata sau modificata mai tarziu sau in caz de neprezentare, se va incasata 30% din valoarea totala a rezervarii.
In momentul efectuarii rezervarii se va achita 30% din valoarea totala.
Informatii generale unitate
- Distanta pana la cea mai apropiata gara de trenuri: 48 de km pana la Gara Tulcea
- Numar de camere in total: 19
- Website oficial si sursa informatii din aceasta pagina: http://pestisorul.ro
Modalitati de plata acceptate
- » Cash
Tema unitatii de cazare
- » Lux
- » Lac
- » Natura
- » Culinar
- » Distractie
- » Relaxare
- » Delta Dunarii
Mancare si bauturi
- Prin specificul sau, Pensiunea Pestisorul va invita la un periplu gastronomic care va incanta si incita toate simturile. Meniul variaza de la un specific traditional romanesc, la un meniu spectaculos cu influente italiene, avand la baza diverse sortimente de peste.
Totul este prezidat de un bucatar carismatic (prezentat in imaginea alaturata), care gateste din pasiune si care pune in practica retete unice, presarate cu secrete locale. Dintre care amintim “Crap Matelot” care este specialitatea bucatarului si “Zacusca de Somn” care este specialitatea casei. Trebuie sa amintim la acest capitol si vestitul “Bors de peste” care este probabil cel mai bun din zona, acesta afirmatie se bazeaza exclusiv pe impresiile celor care ne-au trecut pragul si au avut onoarea sa il savureze.
Facilitati externe hotel
- » Restaurante & baruri in apropiere
- » Magazine in apropiere
- » Transport in comun in apropiere
- » Parcuri / natura in apropiere
- » Manastiri / Turism religios
- » Pescuit / Vanatoare
- » Vestigii arheologice
Timp liber
- OBIECTIVE TURISTICE IN APROPIERE:
1. Manastirea Cocos
Manastirea Cocos este situata in judetul Tulcea, la o distanta de aproximativ 6 km de comuna Niculitel. Asezamantul de rugaciune este intemeiat in anul 1833 de catre trei calugari romani, Visarion, Gherontie si Isaia, veniti de la Manastirea Neamt, calugari ce cumpara pamantul de langa dealul Cocosului si incep sa construiasca cu incuviintarea organelor administrative locale musulmane, locul de rugaciune si adaposturile.
Alegerea locului de ridicare a manastirii nu s-a facut la intamplare , caci in Evul Mediu, zona inalta si impadurita din nordul Dobrogei, a adapostit o viata monahala destul de intensa. Chiar actualul sat Niculitel purtand numele de Monastiristea. In anul 1841, cei trei calugari romani sunt recunoscuti ca ctitori ai centrul spiritual al romanilor din Dobrogea ce avea sa devina Manastirea Cocos.
Temelia bisericii din piatra se pune in anul 1853, alaturi de bisericuta veche construita din pamant si nuiele, ambele dainuind pana in anul 1910 cand, nemaiputand fi consolidate sunt demolate. Astfel, se incepe la sfarsitul anului 1911 constructia bisericii mari ce este terminata in toamna anului 1913, pictata de catre pictorul italian F. de Biasse in stil neo-bizantin.
Intre anii 1864 – 1884 , este construita o clopotnita monumentala inalta de 30 m, iar intre anii 1905 -1911 sunt construite chiliile dinspre vest, in stil oriental, cu pridvor si cerdac si invelite cu olana, restaurate in 1958 si declarate in 1959, monument istoric. Pictura din biserca manastirii ii apartine italianului F. de Biasse, iar in paraclisul din corpul de est intalnim o serie de fresce lucrate de vestitul iconograf local Cardas.
In a doua jumatate a secolului al XIX-leasi in primii ani ai secolului XX, la Manastirea Cocos a functionat o tiparnita, una din primele tipografii din Dobrogea. Materialul tipografic a fost primit in primii ani de la Manastirea Neamt. Se mai pastreaza si astazi o placa pentru executarea xilogravurilor precum si vechile litere. In biserica sunt depuse la loc de cinste Moastele a patru martiri intru Hristos – Zotic, Attal, Kamasie si Filip, cel mai probabil apartinand anilor 303 – 304 – marea persecutie a lui Diocletian, descoperite in anul 1971 in comuna Niculitel.
2. Manastirea Saon
Manastirea Saon se afla la o distanta de 11 kilometri spre Niculitel, din localitatea Tulcea. Drumul, printre dealuri cu vii, duce pe o frumoasa esplanada din fata Manastirii Saon. In partea stanga se intinde o cladire mare, din zid, acoperita cu tabla, care a fost construita intre anii 1990-1992. Cladirea, care adaposteste un corp de chilii, staretia si un corp de camere pentru oaspeti, are un cerdac foarte lung, sustinut de puternice coloane.
Manastirea Saon a luat fiinta sub stapanirea otomana in anul 1846, prin plecarea unor calugari de la Manastirea Celic-Dere. Cei veniti la Saon au ridicat aici cateva chilii din chirpici si un Paraclis ca metoc al Manastirii Celic-Dere. Dupa revenirea Dobrogei la Patria-Mama, Saonul impreuna cu toate bisericile si manastirile acestor locuri au trecut sub jurisdictia Episcopiei Dunarii de Jos, din Galati. Pentru o mai buna randuiala in viata manastirilor, Episcopul Iosif Gheorghian a stramutat la Saon si pe ceilalti calugari care se mai aflau la schitul Celicul de Jos. O data cu acesta, Schitul Saon s-a separat cu totul de Manastirea Celic-Dere, devenind de sine statator.
Picturile murale ii redau pe Sfantul Efrem Sirul, Sfantul Spiridon, Sfantul Grigore Decapolitul, Sfantul Stefan, Sfantul Gheorghe, Sfantul Prooroc Daniil, Sfantul Trifon, Sfanta Maria Egipteanca, Sfantul Zosima, Sfanta Varvara, Sfanta Parascheva, Sfantul Nicolae. La intrare in Paraclis te intampina scena urcarii la cer a Sfantului Prooroc Ilie si Sfantul Prooroc Ilie hranit de corb. Biserica este luminata de ferestre mari, simple, cu grilaje metalice in exterior. Este acoperita cu tabla pana pe ziduri, streasina fiind aproape inexistenta. Fatadele exterioare au un brau inconjurator in partea superioara, deasupra caruia, de jur-imprejur, se gasesc firide nepictate.
3. Muzeul de Istorie si Arheologie (Parcul Monumentul Independentei, Str. Gloriei)
Aflat pe una din colinele orasului Tulcea, în Parcul Monumentul Independentei ridicat în cinstea eroilor cazuti în Razboiul de Independenta, muzeul face o incursiune din antichitate si pâna în epoca medievala a istoriei Dobrogei de Nord expunand un bogat patrimoniu arheologic – aproape 90.000 de piese arheologice, numismatice si epigrafice.
4. Muzeul de Arta Tulcea
Amplasat pe str. Grigore Antipa nr. 2, in apropierea falezei Dunarii, Muzeul de Arta cuprinde colectii de arta, gravura si sculptura contemporana si se mandreste cu o exceptionala colectie de avangarda interbelica semnate de catre artisti romani ca: Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu, Frederic Storck, Ion Jalea, Oscar Han, Victor Brauner – cea mai importanta colectie de pictura din tara.
A fost ridicat intre anii 1863-1865, ca Palat Administrativ al Sangeacului de Tulcea, denumit atunci si Conacul Pasei. Dupa reunirea Dobrogei cu tara, devine in 1878 sediul Prefecturii Judetului Tulcea, având la parter Tribunalul Judetului, Corpul Portareilor si Curtea de jurati. Muzeul de Arta Tulcea se mandreste cu ocrotirea unui patrimoniu important care a crescut constant, mai cu seama in ultimii zece ani, de la 4.365 la finele anului 1991, la 7.015 lucrari la ora actuala.
Informatiile existente in aceasta pagina au fost introduse / gestionate de unitatea de cazare in cauza, de catre agentii de turism partenere SAU au fost introduse de catre TravelBank.ro, in scopul informarii generale a potentialilor clienti, folosind continut din surse publice, in principal site-ul web al unitatii de cazare. TravelBank.ro nu raspunde pentru corectitudinea integrala a informatiilor, insa se va stradui sa ofere informatii corecte.
In cazul in care in aceasta pagina exista oferte de pret si puteti efectua rezervari online:
www.TravelBank.ro foloseste datele dumneavoastra doar pentru a le transmite hotelului, doar pentru rezervare. Totul este sigur, intimitatea dumneavoastra este protejata, nicio informatie nu va fi furnizata decat hotelului, in scopul rezervarii. NU exista taxe de rezervare. Rezervarea ajunge DIRECT la unitatea de cazare, TravelBank.ro nu intermediaza rezervarea sau plata, ci ofera doar suportul, canalul de legatura intre dumneavoastra (client) si unitatea de cazare
In cazul in care in aceasta pagina nu exista oferte de pret si nu puteti efectua rezervari online, va invitam sa utilizati numarul de telefon al unitatii de cazare (il gasiti mai sus).