Pensiunea Casa Cositorarului Sighisoara
Str. Cositorarului Nr. 8-9, 545400, Sighisoara, Romania
Apreciat de 1 calatoriVizualizaţi Casa Cositorarului pe o hartă mai mare
Tip unitate de cazare: Pensiune
Clasificare: 4 stele
Suntem situati in vecinatatea Turnului Cositorarilor, parte componenta a zidului aparator al Cetatii Medievale din Sighisoara si iti oferim memente speciale intr-un cadru de exceptie pecare il confera pitorescul acestui loc.
Cafenea in stil medieval, mobilierul si dotarile specifice te imbie sa zabovesti pentru o clipa, sa savurezi produsele pe care ti le ofera personalul care va sta mereu la dispozitie dumneavoastra.
Terasa amenajata la umbra zidurilor vechii Manastiri Franciscale, inconjurata de flori si verdeata completeaza planul acestui loc.
Contacteaza prin telefonClick pentru a vizualiza numarul de telefon |
Facilitati ale unitatii
- » Receptie non-stop
- » Seif receptie
- » Camera de bagaje
- » Bar in hotel
- » Restaurant in hotel
- » Transfer hotel/aeroport la cerere
- » Serviciu de spalat imbracaminte
- » Serviciu de calcat imbracaminte
- » Inchiriere auto
- » Terasa
- » Facilitati barbeque
- » Zona verde pentru relaxare
- » Spatiu curte exterioara
- » Centrala termica proprie
Facilitati generale camere
- » Room-service
- » Baie cu dus
- » Televizor LCD
- » Balcon / Terasa
- » Birou
Servicii internet
Internet wireless
- Receptie/lobby »
- Gratuit
- Camere »
- Gratuit
Servicii parcare hotel
- Locuri de parcare gratuite: Este posibila parcarea privata gratuit la proprietate si nu necesita rezervare.
Politica de cazare
- Politica de cazare copii in camere cu adulti:Un copil cu varsta pana la 3 ani sta gratis daca sunt folosite paturile existente.
- Politica pentru paturi suplimentare camere:Capacitatea maxima pentru paturi suplimentare intr-o camera este : 1.
- Politica pentru cazare animale de companie:Animalele de companie sunt acceptate la cerere. Se pot percepe taxe.
- Check-in:de la ora 14:00
- Check-out:pana la ora 12:00
Politica privind fumatul
- » Camere disponibile pentru nefumatori
- » Zona speciala pentru fumat
Informatii generale unitate
- Distanta pana la cea mai apropiata gara de trenuri: 1,6 km pana la Gara Sighisoara
- Numar de camere in total: 2
- Website oficial si sursa informatii din aceasta pagina: http://www.casa-cositorarului.ro
Modalitati de plata acceptate
- » Cash
- » Carduri Visa
- » Carduri MasterCard
Tema unitatii de cazare
- » Design
- » Prieteni
- » Istorie
- » Cetate Medievala
Facilitati externe hotel
- » Restaurante & baruri in apropiere
- » Centre comerciale in apropiere
- » Gara / Autogara in apropiere
- » Muzee in apropiere
- » Parcuri / natura in apropiere
- » Manastiri / Turism religios
- » Vestigii arheologice
Timp liber
- Sighisoara
Oras roman la origini, Sighisoara este unul dintre cele mai mari orase medievale care exista in lume la ora actuala. Aici exista o cetate fortificata amplasata pe varful unui deal, intrari si pasaje secrete, un turn cu ceas datand din secolul al XIV-lea, precum si casa in care a locuit Voievodul Vlad Tepes.
Arhitectura cladirilor din centrul vechi al Sighisoarei au fara indoiala o influenta germana. Acelasi stil de constructie se gaseste in orasele vechi in Germania cum ar fi Nuernberg sau Rothenburg a. d. Taube. Stilul unde lemnul este folosit pentru sprijinirea zidurilor este numit "Fachwerkhaus". Ochii admiratorului raman uimiti de bogatia formelor architectonice cind paseste prin aceste locuri.
Cladiri din centrul orasului (str. Herrmann Oberth) specifice orasului vechi de jos, bogate in culoare si animate de forfota locuitorilor. Locuite cindva de mari personalitati culturale germane si romane, au fost transformate in decursul timpului in mici unitati mestesugaresti si comerciale.
Privirea vizitatorului este atrasa de contrastul culorilor pastelate ramase relativ neschimbate inca de la constructia cladirilor. Bogatia si coloritul figurinelor si ale filigranelor deasupra boltilor si ferestrelor intregesc architectura acestora si impresioneza prin diversitatea lor. Aspectul pitoresc si ambienta orasului devin pentru observatorul acestuia o calatorie in evul mediu. Sighisoara este intr-adevar detinatoarea atitor frumuseti spirituale si materiale si inca un burg al misterelor si ca pe orice mister, sa-l lasam sa doarma invaluit in tacere, poate are o sansa sa fie incununat cu aura stralucitoare a legendei.
Cetatea medievala
Cetatea avea 14 turnuri si 5 bastioane; dintre acestea se pastreaza 9 turnuri si 3 bastioane. Turnurile cetatii constituie interesante vestigii ale arhitecturii medievale. Cetatea SighisoaraTurnul cu ceas (Turnul portii), principal punct de intrare in cetate, opus celui strajuit de Turnul croitorilor, se numeste asa datorita ceasului cu figurine, unic in tara noastra, aflat la etajul al patrulea; el constituie o imagine simbol a Sighisoarei si, spre deosebire de celelalte turnuri, ridicate si aparate de diferite bresle, Turnul cu ceas apartinea intregii comunitati, fiind sediul autoritatii publice. Intrarea in cetate prin Turnul cu ceas era deosebit de bine fortificata si aparata de trei porti. Prima poarta se afla sub bolta de trecere pe sub cladirea de azi a Casei de cultura. Intrare in Cetatea SighisoaraAjungem in curtea de acces unde te copleseste maiestuozitatea turnului si forma masiva a barbacanei cu console puternice si guri de aruncare care strajuia poarta a doua. A doua poarta se inchidea cu usi masive de ste jar intarite cu drugi de fier, iar a treia poarta, cotita putin spre stanga, era incastrata in zidul turnului si se ridica pe scripeti ca o ghilotina. Aceasta s-a pastrat pana in anul 1867. Pe partea stanga a curtii de intrare se afla coridorul doamnelor batrane, o galerie acoperita, construita in 1780, care usura circulatia mai ales in timpul iernii. La capatul acestui coridor se afla camera corpului de garda care pazea intrarea. In partea dreapta a portii de sub turn se vede o chiliuta taiata in zid. Aici erau tinuti condamnatii la moarte in asteptarea executiei.
Turnul Cositorarilor
Una dintre cele mai ciudate constructii, puternica din punct de vedere al infatisarii fiind mereu adaptata la tehnica de lupta odata cu trecerea timpului. Pe o baza dreptunghiulara se ridica un trunchi pentagonal, deasupra caruia se largeste, sustinut pe console robuste, intre care se deschid guri de aruncare - un etaj octagonal prevazut cu metereze pentru pusti, intreaga constructie fiind incununata de un acoperis hexagonal cu laturi inegale. Toate aceste schimbari de volume, la care se adauga tencuielile ciuruite de gloante contribuie la expresia de trecere a timpului si de stranie putere in fata acestuia, pe care batranul turn o poarta cu mandrie. Datele istorice in legatura cu aceasta constructie sunt destul de sarace, se stie doar ca in anul 1583 i s-au facut insemnate reperatii. Prin pozitia sa exceptionala, cu larga vedere asupra imprejurimilor, acest bastion,intre timp umplut cu pamant este astazi un admirabil loc de popas pentru calatorul pornit sa descifreze istoria trecutului Sighisoarei.
- 16 reviews of Casa Cositorarului in Sighisoara
Informatiile existente in aceasta pagina au fost introduse / gestionate de unitatea de cazare in cauza, de catre agentii de turism partenere SAU au fost introduse de catre TravelBank.ro, in scopul informarii generale a potentialilor clienti, folosind continut din surse publice, in principal site-ul web al unitatii de cazare. TravelBank.ro nu raspunde pentru corectitudinea integrala a informatiilor, insa se va stradui sa ofere informatii corecte.
In cazul in care in aceasta pagina exista oferte de pret si puteti efectua rezervari online:
www.TravelBank.ro foloseste datele dumneavoastra doar pentru a le transmite hotelului, doar pentru rezervare. Totul este sigur, intimitatea dumneavoastra este protejata, nicio informatie nu va fi furnizata decat hotelului, in scopul rezervarii. NU exista taxe de rezervare. Rezervarea ajunge DIRECT la unitatea de cazare, TravelBank.ro nu intermediaza rezervarea sau plata, ci ofera doar suportul, canalul de legatura intre dumneavoastra (client) si unitatea de cazare
In cazul in care in aceasta pagina nu exista oferte de pret si nu puteti efectua rezervari online, va invitam sa utilizati numarul de telefon al unitatii de cazare (il gasiti mai sus).