Cabana Haiducul

Str. Poiana Punga, Nr. 53, Soveja, Romania


Vizualizaţi Cabana Haiducul, Soveja pe o hartă mai mare

Tip unitate de cazare: Casa/Vila turistica

Clasificare: 3 stele3 stele

Cabana "Haiducul" se afla in localitatea Soveja din judetul Vrancea, o statiune turistica cunoscuta pentru cel mai ozonat aer din tara.
Statiunea Soveja este situata la o altitudine de 500 m, la contactul ultimelor culmi ale Muntilor Vrancei cu Subcarpatii Orientali, pe valea Paraului Susita, la o distanta de 82 km. de Focsani si foarte aproape de localitatile Tulnici si Lepsa unde se practica intens agroturismul.
Pensiunile si complexele agroturistice si ecoturistice sunt in continua dezvoltare , iar obiectivele turistice tin atat de pitorescul cadrului natural cat si de adevaratul tezaur cultural pe care il reprezinta manastirile si muzeele. Turistul poate participa la activitatile specifice, in functie de anotimp, in livezi, podgorii toamna, poate vizita poienile si raurile pentru aer curat, poate profita de produsele naturale si sanatoase ale gospodariilor si fermelor, poate practica ciclismul, vanatoarea, pescuitul ( una din cele mai cunoscute pastravarii fiind la Lepsa) . O zona minunata pentru un trup si suflet curat.
Climatul tonifiant si izvoarele de ape minerale din zona sunt recomandate pentru tratarea unor afectiuni ginecologice si ale aparatului locomotor precum si in ameliorarea starilor de surmenaj fizic si intelectual. In acest sens se pot efectua bai cu ape minerale, masaj si gimnastica medicala sau electroterapie. Soveja reprezinta una dintre cele mai frumoase si prospere localitati rurale din judetul Vrancea.

Contacteaza prin telefon

Click pentru a vizualiza numarul de telefon
Momentan, aceasta unitate de cazare nu este partener TravelBank.ro, datele de mai sus sunt in scop informativ. Puteti incerca sa contactati direct hotelul / pensiunea la nr. de telefon afisat in sectiunea de mai sus ("Contacteaza prin telefon") sau puteti cauta pe TravelBank alte unitati de cazare din aceasta localitate.

Facilitati unitate de cazare

Facilitati ale unitatii Facilitati generale hotel


  • » Terasa
  • » Facilitati barbeque
  • » Zona verde pentru relaxare
  • » Spatiu curte exterioara
  • » Plimbari montane

Facilitati generale camere Facilitati generale camere


  • » Baie cu dus
  • » Televizor clasic
  • » Balcon / Terasa

Servicii internet Servicii Internet



Servicii parcare hotel Servicii parcare


  • Locuri de parcare gratuite: Este posibila parcarea gratuit la proprietate.
Reguli unitate de cazare
Informatii unitate de cazare

Informatii generale unitate Informatii generale


  • Website oficial si sursa informatii din aceasta pagina: http://www.cabana-haiducului.ro

Modalitati de plata acceptate Modalitati de plata acceptate


  • » Cash

Tema unitatii de cazare Tema unitatii de cazare


  • » Aventura
  • » Munte
  • » Relaxare
Info hotel & zona

Cum gasiti hotelul


  • In localitatea Soveja se poate ajunge pe DJ 205F, mergand 57 de km din localitatea Tisita (intersectia cu E85), sau 14 km din satul Lepsa (situat pe DN 2D, la 74 km de Focsani). Localitatea este asezata in Depresiunea subcarpatica Soveja (subunitate a Depresiunii Vrancea, amplasata la extremitatea nordica), la o altitudine de 500-550 m, fiind strajuita la vest de vârfurile Razboiul (957 m), Zboina Neagra (1350 m) si Tiua Golasa (1 069 m), iar la est de dealul Rachitasu Mic (891 m).



Facilitati externe hotel Facilitati externe hotel


  • » Magazine in apropiere
  • » Manastiri / Turism religios

Timp liber


  • Pentru a beneficia din plin de calitatea climatului pot fi alese drumetiile in zona (cabana Zboina Neagra, Cascada Putnei, Cheile Coziei etc).
    Traseul din Muntii Vrancei cu numãrul 423, între Soveja si Zboina Neagrã, cu o durata de parcurgere de 4 - 5 ore, este singurul traseu marcat din extremitatea nord-estica a Muntilor Vrancei. Itinerarul porneste din centrul localitatii Soveja, trece pe linga Monumentul Eroilor primei conflagratii mondiale, apoi prin statiunea balneoclimaterica Soveja, de unde coboara (spre nord) in valea Dragomirna la drumul forestier pe care il parcurge spre amonte (stinga). Citeva "scurtaturi" ale potecii si se ajunge, in urcus sustinut, la "Sezatoarea lupilor". De aici poteca ocoleste spre dreapta (nord) si urca timp de aproape 1/2 ora, prin padure, pina la o cabana de vinatoare si un canton silvic. In continuare, tot prin padure, dupa cel mult 1/2 ora, in urcus domol, se ajunge pe virful Zboina Neagra.

    In satul Dragosloveni ce apartine de comuna Soveja s-a inaltat un mausoleu in memoria celor cazuti in luptele din 1916-1918.
    Sub forma de cruce, el a fost ridicat din blocuri de piatra masive. Spre intrarea sa urca o scara monumentala strajuita de 2 tunuri. În cripte sunt adapostite osemintele militarilor români si rusi cazuti în aceasta zona în luptele din vara anului 1917. Pe placile de marmura din fata criptelor sunt înscrise numele militarilor identificati. Pe latura de vest se afla osuarul care adaposteste osemintele a 2.000 de militari.

    Manastirea Soveja a fost construita ca semn al impacarii dintre Matei Basarab si Vasile Lupu, motiv pentru care mai este cunoscuta si sub numele de Dobromira (buna pace). La sfarsitul sec.XIX, manastirea a devenit biserica parohiala inchinata de catre Constantin Mavrocordat. Forma manastirii este patrunghiulara, inconjurata de ziduri, edificata din piatra necioplita, cu o inaltime de doi metri si o grosime de patru palme.
    La aceasta manastire a fost surghiunit in 1846 scriitorul Alecu Russo pentru unele aluzii nepotrivite in piesa Jignicerul Vadra sau Provincialul la Teatrul National, ulterior el descopera in aceasta zona cunoscuta balada "Miorita".


Promisiuni & garantii

Informatiile existente in aceasta pagina au fost introduse / gestionate de unitatea de cazare in cauza, de catre agentii de turism partenere SAU au fost introduse de catre TravelBank.ro, in scopul informarii generale a potentialilor clienti, folosind continut din surse publice, in principal site-ul web al unitatii de cazare. TravelBank.ro nu raspunde pentru corectitudinea integrala a informatiilor, insa se va stradui sa ofere informatii corecte.


In cazul in care in aceasta pagina exista oferte de pret si puteti efectua rezervari online:

 

www.TravelBank.ro foloseste datele dumneavoastra doar pentru a le transmite hotelului, doar pentru rezervare. Totul este sigur, intimitatea dumneavoastra este protejata, nicio informatie nu va fi furnizata decat hotelului, in scopul rezervarii. NU exista taxe de rezervare. Rezervarea ajunge DIRECT la unitatea de cazare, TravelBank.ro nu intermediaza rezervarea sau plata, ci ofera doar suportul, canalul de legatura intre dumneavoastra (client) si unitatea de cazare

 

In cazul in care in aceasta pagina nu exista oferte de pret si nu puteti efectua rezervari online, va invitam sa utilizati numarul de telefon al unitatii de cazare (il gasiti mai sus).