Concursurile profesionale Continental Hotels - Cea mai buna echipa de servire si Cel mai bun bucatar

Concursurile profesionale Continental Hotels - Cea mai buna echipa de servire si Cel mai bun bucatar

Şi în anul 2012 Continental Hotels organizează, pentru a XI-a oară consecutiv, deja tradiţionalele concursuri profesionale: “Cea mai bună echipă de servire”(vineri, 2 noiembrie, ora 18 :30) la Hotel Ibis Parlament si “Cel mai bun bucătar” (sambăta, 3 noiembrie, ora18:00) la Grand Hotel Continental.

Tema ambelor concursuri pe care se bazează probele de anul acesta este “All around the world” inspirându-ne din tema revelionului 2013 organizat de Continental Hotels “Ocolul pamantului in…8 ore”. Concurenţii vor juca rolul unor “ghizi” gastronomici şi ai ospitalităţii atât pentru juriu, cât şi pentru public. Ţările de destinaţie pentru această călătorie, ţările menţionate şi în descrierea probelor de concurs sunt: Franţa, Italia, Rusia, Grecia, Spania, Statele Unite ale Americii, Mexic, Turcia, China, Liban, Japonia.

Astfel au fost concepute atât probe teoretice dar şi practice pentru a demonstra creativitatea, originalitatea şi pasiunea faţă de meseria practicată, din care putem enumera: prepararea unui cocktail, prepararea unui produs pe bază de cafea sau  degustări la “Cea mai bună echipă de servire”sau realizarea unor preparate culinare cu nume sugestive precum “Turnul Babel”,  “Mapping flavours”, “Mondo” sau “Sweetland” la “Cel mai bun bucătar”.

Din echipele de jurizare fac parte:

La concursul “Cel mai bun bucătar”: Radu Enache – Preşedinte&Director General Continental Hotels; Gabriela Berechet – Expert/trainer culinar; J.A. Grumbach - Conseiller Gastronomique du Bailliage National de Roumanie, Chaîne des Rôtisseurs; Cezar Munteanu – Maestru in arta culinara; Cornelia Ghisoi – Maestru in arta culinară, membru WACS; George Butunoiu – blogger Restograf.

La concursul “Cea mai bună echipă de servire”: Radu Enache – Preşedinte&Director General Continental Hotels; Cornelia Toma - Trainer, expert bar si restaurant; Cătălin Păduraru – critic vin, Vinexpert, Fondator al Asociaţiei Somelierilor şi Barmanilor din România; Bebi Oprea – Bar Academy, barman consultant; Costin Gache – Barmania, barman consultant; Cătălina Matei – Senior Editor HRB Expert.

"Pe rând, în cele două zile, vom creea o atmosferă de spectacol pentru care am pregătit concursuri surpriză, momente artistice  dar şi o competiţie antrenantă, gândită pentru a stimula dorinţa continuă de perfecţionare", spun organizatorii.

Continental Hotels are o tradiţie de peste 20 de ani pe piaţa turistică din România. Înca de la început obiectivele companiei au avut în vedere furnizarea de servicii hoteliere pentru segmentul turismului de afaceri.

In prezent, Continental Hotels este cel mai mare lanţ hotelier românesc ce acoperă piaţa de lux, de business si cea economy, oferind, în acelaşi timp, o gamă completă de servicii şi pentru segmentul MICE.

Portofoliul Continental Hotels cuprinde următoarele branduri proprii: Grand Hotel Continental (*****), Continental Forum(****), Continental(***), Hello Hotels(**), Concerto Restaurant, Balkan Bistro, Mondo Restaurant, Victoria Club , Tekaffe. Continental Hotels deţine şi 4 hoteluri Ibis în România aflate în managementul grupului Accor.

Oraşele în care Continental Hotels este prezent sunt: Bucureşti, Arad, Oradea, Sibiu, Constanţa, Tîrgu Mureş, Drobeta Turnu Severin şi  Suceava, totalizând peste 1860 de camere.



Utilaje, echipamente si accesorii horeca de ultima generatie, pentru afaceri de succes
Utilaje, echipamente si accesorii horeca de ultima generatie, pentru afaceri de succes

Dupa afacerile din comert, cele din horeca sunt probabil in topul popularitatii in zona de business din Romania. Includem aici atat partea de hoteluri, pensiuni si alte unitati turistice, cat mai ...

Cum sa alegi un restaurant pentru nunta
Cum sa alegi un restaurant pentru nunta

Alegerea unui restaurant / a unei sali de evenimente pentru nunta nu este deloc o misiune simpla. In orasul tau (sau in cel in care iti propui sa organizezi acest eveniment ...

Cheesy Bites Remix - un nou blat de pizza lansat de Pizza Hut
Cheesy Bites Remix - un nou blat de pizza lansat de Pizza Hut

Pizza Hut a lansat recent Cheesy Bites Remix, un nou tip de blat a cărui margine contine 24 de rulouri umplute cu brânză lava si asortate cu trei tipuri de arome ...

Detastaturizarea - cea mai recenta campanie Pizza Hut
Detastaturizarea - cea mai recenta campanie Pizza Hut

Pizza Hut lansează o campanie ce încurajează românii să redescopere bucuria meselor în oraş. Pornind de la o problemă reală și din ce în ce mai întâlnită, mâncatul deasupra tastaturii, campania ...

Pastreaza-ti nunta in amintire cu cel mai bun fotograf nunta
Pastreaza-ti nunta in amintire cu cel mai bun fotograf nunta

Multe din lucrurile de la nunta ta vor trece – muzica, tortul, florile – însa fotografiile vor rămâne pentru toată viața, așa că trebuie să acorzi o atenție deosebită când alegi ...

Restaurante Oro Toro by OSHO in Mega Mall si Baneasa Shopping City
Restaurante Oro Toro by OSHO in Mega Mall si Baneasa Shopping City

Luna aceasta, lantul de restaurante Oro Toro by OSHO deschide doua noi locatii in doua centre comerciale din Bucuresti – Mega Mall, la jumatatea lunii mai, si Baneasa Shopping City, la ...

Ultimele pregatiri in HoReCa pentru inceputul sezonului pe litoral
Ultimele pregatiri in HoReCa pentru inceputul sezonului pe litoral

Daca au trecut si Sarbatorile de Paste, inseamna ca luna mai este foarte aproape. In a doua parte din aprilie, administratorii de societati din industria HoReCa de pe litoralul romanesc fac ...

Hot Bucket de la KFC devine Bucket de bine, in beneficiul SOS Satele Copiilor Romania
Hot Bucket de la KFC devine Bucket de bine, in beneficiul SOS Satele Copiilor Romania

KFC lansează campania “Bucket de bine”, prin care va sustine bugetul anual al unei familii SOS din cadrul organizatiei SOS Satele Copiilor Bucuresti. Astfel, în perioada 1 martie - 31 decembrie, ...

Pizza Festival la Pizza Hut - in 2015, pentru al cincilea an consecutiv
Pizza Festival la Pizza Hut - in 2015, pentru al cincilea an consecutiv

Pizza Hut organizează, pentru al cincilea an consecutiv, Pizza Festival: peste 15 retete, 3 blaturi si un pret unic de 21.9 lei, în evenimentul all-you-can-eat al anului. De luni până vineri, ...

Restaurantele dotate cu aparate profesionale au o eficienta mai buna pe termen lung
Restaurantele dotate cu aparate profesionale au o eficienta mai buna pe termen lung

Afacerile in domeniul alimentatiei publice sunt printre cele mai des intalnite start-up-uri, mai ales pe litoral si in statiunile de munte. De la o simpla unitate ce produse covrigi sau gogosi ...