Blog de calator -
Utilaje, echipamente si accesorii horeca de ultima generatie, pentru afaceri de succes
Publicat la data de: 17-01-2017
Dupa afacerile din comert, cele din horeca sunt probabil in topul popularitatii in zona de business din Romania. Includem aici atat partea de hoteluri, pensiuni si alte unitati turistice, cat mai ales categoria de restaurante, baruri, cafenele, cluburi, fast-food-uri, cofetarii, patiserii, catering... tot ce tine de alimentatie publica. Astfel de afaceri se pot dezvolta rapid, insa necesita in general investitii mari.
Oportunitatile sunt cu siguranta impresionante pe piata, insa si riscurile sunt pe masura... Astfel, o mare parte dintre unitatile horeca (in special pe nisa de restaurante, baruri si cafenele) au o durata de viata destul de mica, fiind sufocate de concurenta sau inchise pur si simplu din cauza raportului negativ dintre incasari si cheltuieli.
Pentru a putea reusi in acest mediu destul de ostil in business (concurenta, controale ale autoritatilor, diverse alte probleme specifice, multe legi de respectat etc.), ai nevoie ca totul sa fie cat mai aproape de perfectiune. Unul dintre aspectele care trebuie avut in vedere in prim-plan este cel legat de echipamentele de lucru. Orice unitate horeca are nevoie de utilaje, echipamente si accesorii profesionale, de ultima generatie.
De la aspiratoare profesionale la cuptoare de pizza, de la plite cu inductie la malaxoare si masini de inghetata, totul trebuie sa functioneze mereu bine. Este nevoie de echipamente de incredere, care sa ofere mereu rezultate de inalta calitate, in cel mai scurt timp posibil. In acelasi timp, munca umana va fi redusa atunci cand efortul nu este necesar sa fie alocat.
Exista in Romania mai multe companii specializate in furnizarea de astfel de utilaje, echipamente si accesorii horeca, ce pun la dispozitia clientilor aparate profesionale de la cele mai cunoscute branduri la nivel international. Mai mult decat atat, se poate solicita si consultanta (chiar gratuit) in alegerea celor mai potrivite solutii, in functie de specificul business-ului. Unele companii ofera acces si la solutii de finantare, introducand plata in rate sau in sistem de leasing.
Unitatile horeca ar trebui sa fie mereu atente la necesitatea de retehnologizare si upgrade, pentru a putea oferi clientilor produse si servicii de maxima calitate si pentru a putea sa ramana in ritm cu concurenta, daca nu chiar cu un pas inainte.