Evenimentele lunii noiembrie la ZonaD
PREMIERA: HI BYE de Cosmin Manolescu & Gabriella Maiorino
miercuri, 7 noiembrie, 20.00
Teatrul Bulandra, sala Gradina Icoanei
Un studio, doi artisti, trei ani de comunicare virtuala, citeva momente intense de dans, schimburi de ginduri si de singuratati. HI BYE este un studiu despre forta teritoriilor ocupate si a intersectiilor dintre oameni, ca si despre linia subtire si ambigua care ii separa unul de celalalt, despartind viata artistica si viata personala una de cealalta.
Spectacolul este rezultatul unui process care a inceput in 2009, cind coregrafii Gabriella Maiorino (Italia/Olanda) si Cosmin Manolescu (Romania) s-au intilnit in timpul proiectului "Europe in Motion" din cadrul festivalului Springdance. Premiera spectacolului are loc la Bucuresti dupa ce acesta a fost prezentat la festivalul Punch! din Amsterdam in luna octombrie si este rezultatul unor rezidente ce au avut loc la Bucuresti si Amsterdam in vara-toamna 2012. Rezidentele au fost organizate la Bucuresti cu sprijinul Centrului National al Dansului si al Ambasadei Regatului de Jos la ZonaD - studio Paradis Serial, si la Amsterdam cu sprijinul Dansmakers, producatorul festivalului Punch!
Spectacolul este urmat de o discutie cu publicul.
Premiera este prezentata in cadrul proiectului Stagiune Paradis Serial, finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Biletele au fost puse in vinzare la casieria Teatrulului Bulandra.
Coregrafia & interpretarea: Gabriella Maiorino & Cosmin Manolescu
Muzica: Simone Giacomini
Management & comunicare: Stefania Ferchedau
Producator: compania Paradis Serial/ Fundatia Gabriela Tudor
Co-producator: Dansmakers Amsterdam
Proiect finantat de: Administratia Fondului Cultural National, Ambasada Regatului de Jos la Bucuresti
Lansam Carta pentru Cultura Vie
vineri, 9 noiembrie, 11.00
dezbatere la ZonaD - studio Paradis Serial
Cultura se face acum. Daca si tu crezi asta, fii alaturi de noi! Coalitia Sectorului Cultural Independent organizeaza vineri, 9 noiembrie de la ora 11.00 la Zona D o intilnire si o dezbatere publica in jurul Cartei pentru Cultura Vie. Carta este un document programatic realizat de CSCI ce urmeaza a fi supus atentiei partidelor politice si autoritatilor centrale si locale in contextul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie. Dincolo de momentul actual si de contextul alegerilor, dorim sa folosim si in continuare acest document ca referinta si baza pentru campanii viitoare in sprijinul artelor.
Carta pentru Cultura Vie este o pledoarie argumentata pentru un alt mod de a face si de a sprijini cultura in Romania. Cultura se face in prezent si este generatoare de prezent - vrem sa transmitem acest mesaj inca o data si in forma acestui material care face o analiza a situatiei actuale pentru cultura in Romania, explica conceptul de cultura vie, principiile pe care se intemeiaza si propune o serie de masuri concrete pe care le consideram de importanta majora in prezent.
Un rezumat al documentului este disponibil la culturavie.ro, unde acesta poate fi si semnat. Peste 150 de semnaturi au fost adunate pina in prezent. Adera si tu la acest demers si devino un ambasador al Cartei in comunitatea ta. Numai impreuna putem avea o voce care sa conteze. Te asteptam vineri la ZonaD (str. Iulia Hasdeu nr. 3).
Carta pentru Cultura Vie este realizata in cadrul proiectului VOT CULTURA 2012, organizat de Coalitia Sectorului Cultural Independent si Asociatia MetruCub - resurse pentru cultura.
finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Membrii activi ai Coalitiei sint : Asociatia MetruCub - resurse pentru cultura, Fundatia AltArt, Fundatia Gabriela Tudor, artsf - artist management service, Asociatia Colectiv A, Asociatia GroundFloor Group, Asociatia Romana pentru Promovarea Artelor Spectacolului, Asociatia pepluspatru/ Centrul de Introspectie Vizuala si Asociatia Jumatatea Plina.
"Copii tehnologici si pastravi aurii". Interventia artistica in comunitati defavorizate
joi, 15 noiembrie, 16.00
masa rotunda & film la ZonaD - studio Paradis Serial
In 15 noiembrie creem un spatiu de share pentru doua proiecte artistice care se adreseaza copiilor si actioneaza in comunitati defavorizate: Scoala de Vara Azuga si ACT - Arta.Cultura.Transformare. Vom viziona filmele proiectelor, vom discuta cu artistii implicati si ne vom contamina de energia copiilor la care ne uitam.
Scoala de Vara Azuga este un proiect de educatie prin arta adresat copiilor din Azuga. La editia pilot din vara 2012 au participat copii cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani, din categorii sociale diverse si cu niveluri de pregatire diferite. Programul a creat un spatiu de integrare si exprimare pentru copiii de etnie roma - care traiesc in vecinatatea Salii de Sport in care s-a desfasurat proiectul - in activitati deopotriva sociale, (re)creative si educationale. Folosind ca instrumente de lucru notiuni de miscare, dans si teatru, explicate si practicate pe intelesul copiilor, participantii au invata lucruri noi si au parcurs impreuna etapele construirii unui spectacol. Initiatorii si mentorii proiectului sint coregrafele Mihaela Dancs si Madalina Dan, alaturi de care participa ca traineri la Scoala de Vara Mihaela Michailov (dramaturg), Paul Dunca (dansator/coregraf) si Alexandra Cucu (psihoterapeut). Artistul video Ana Draghici a documentat intreaga desfasurare a proiectului.
Proiectul Scoala de Vara Azuga este sustinut de Centrul pentru Educatie si Formare Sintagma si finantat de Administratia Fondului Cultural National. Parteneri asociati la nivel local sunt Primaria si Liceul Teoretic din Azuga.
A.C.T este un program de arta cu dimensiune sociala demarat de Fundatia Soros Romania in 2012. Proiectul pilot propus pentru primul an de activitate al programului se desfasura in 2 comunitatii rurale din judetul Calarasi, Dor Marunt si Sarulesti. Grupul tinta este reprezentat de elevii din scolile din cele 2 sate. Activitatiile proiectului pilot au inclus: ateliere de teatru de umbre, cu Gentiana Albota (facilitator de ateliere educationale); ateliere de pictura, colaj, origami, modelaj in lut, cu tema "Acasa" - cu Ioana Schiau (facilitator de ateliere educationale); ateliere interdisciplinare de fotografie, desen, colaj - cu Daniela Palimariu, artist vizual; ateliere de miscare corporala si dans contemporan - de Cosmin Manolescu, dansator si coregraf.
Letters from your body. Atelier de scriere creativa si miscare
19, 21, 26, 28 noiembrie / 3, 5 decembrie, 19.00-21.00
share la ZonaD - studio Paradis Serial
Va propun sa pornim impreuna intr-o calatorie in propria noastra lume interioara, sa descoperim sursa povestilor care ne anima viata, sa ne bucuram de scris si de miscare fara constrangeri legate de forma si fara teama de a gresi. Sa exersam constientizarea perceptiilor, accesarea si canalizarea emotiilor, descoperindu-ne propriul potential de creatie.
Condus de Daniela Tunareanu, atelierul este deschis tuturor celor care doresc sa se exprime creativ, imbinand miscarea cu scrisul, explorand aceste doua moduri de a-si experimenta si comunica povestile. Celor care doresc sa se relaxeze, sa-si echilibreze energiile din corp, sa urmareasca in ei insisi cum perceptiile se transforma in emotii care la randul lor se manifesta ca senzatii in corpul fizic pentru ca mai apoi sa le exprime in exercitii de miscare si scriere creativa.
Intalnirile vor cuprinde activitati de miscare fizica - exercitii de incalzire a corpului, de prezenta, de activare a centrilor energetici, de echilibrare a energiilor din corp cu focalizare pe respiratie (cele cinci exercitii tibetane, Lu Jong), scurte meditatii conduse, miscare libera, exercitii de vizualizare, de ascultare si de scriere creativa.
Inscrierile se fac la adresa de e-mail daniela.tunareanu@yahoo.com, iar numarul maxim de participanti este de 10, in ordinea primirii inscrierilor. Taxa este 100 de lei si se va achita in numerar la prima intalnire.
Atelierul are loc in cadrul ZonaD Share oferit de studioul Paradis Serial. Mai multe detalii sint disponibile la Letter from your body.
ZonaD Impro: jam session cu Vlaicu Golcea si Cosmin Manolescu
29 noiembrie
intre 19.30-22.00 @ ZonaD - studio Paradis Serial
Iti place sa dansezi si sa iti descoperi limitele corpului? Iti place ca muzica sa te surprinda si sa te poarte cu ea? Vrei sa experimentezi ceva nou sau esti dansator profesionist si n-ai mai improvizat de mult? In 30 octombrie muzicianul Vlaicu Golcea si coregraful Cosmin Manolescu te pun din nou in miscare la ZonaD Impro a studioului Paradis Serial. Serile de improvizatie cu muzica si contact improvisation sint deschise dansatorilor si coregrafilor, actorilor sau altor artisti interesati, precum si publicului larg. Programul demareaza cu o incalzire scurta si se incheie cu o runda de discutii si feedback-uri pe marginea experientei fiecarei seri.
Accesul participantilor se face pe baza sistemului „primul venit, primul servit”, pina la un numar maxim de 20 persoane. Mai multe detalii la ZonaD Impro: jam session cu Vlaicu Golcea si Cosmin Manolescu.
ZonaD Share: Proiect in dezvoltare - Mihaela Dancs
din 5 noiembrie @ ZonaD - studio Paradis Serial
In noiembrie coregrafa Mihaela Dancs este artistul rezident al ZoneiD. Mihaela va lucra la viitorul sau proiect. Stay tuned, mai multe detalii in curind.
E-MOTIONAL / Bursa Gabriela Tudor:
Managerul Elisabetta Bisaro de la Dance Ireland la Bucuresti & Cluj
30 octombrie - 10 noiembrie
in vizita @ ZonaD - studio Paradis Serial
Elisabetta Bisaro, managerul de programe al Dance Ireland, cea mai importanta organizatie dedicata dansului in Irlanda, se afla la Bucuresti, in cadrul bursei Gabriela Tudor in managementul proiectelor de dans, si al schimbului de experienta intre organizatiile partenere ale programului european E-Motional Bodies & Cities. Bursa are ca scop incurajarea schimburilor culturale si a colaborarilor intre profesionistii din dans din tarile participante in proiectul E-MOTIONAL (Romania, Cipru, Irlanda, Letonia, Marea Britanie, Turcia).
Pe durata sederii in Romania, Elisabetta are intilniri cu organizatii si artisti din Bucuresti si va participa la festivalul Temps d'Images din Cluj.
Bursa este organizata de Fundatia Gabriela Tudor in cadrul programului E-Motional Bodies & Cities, finantat de programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene, Administratia Fondului Cultural National si Ministerul Culturii si Patrimoniului National.
Creat de Cosmin Manolescu si Stefania Ferchedau, ZonaD - studio Paradis Serial este un spatiu-laborator independent dedicat dansului si artelor contemporane, care incurajeaza practicile colaborative si cercetarea individuala, mediind si facilitind in acelasi timp intilnirea dintre artisti si publicul larg.
ZonaD – studio Paradis Serial este un proiect organizat de Fundatia Gabriela Tudor si co-finantat in 2012 de Centrul National al Dansului Bucuresti si Administratia Fondului Cultural National. Programarea din cadrul studioului este co-finantata de programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Fundatia Culturala Europeana din Amsterdam si Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti.
Parteneri media: Sapte Seri, Modernism, ArtAct magazine, ArtClue, Romania Pozitiva, Metropotam
Modele de smartwatch și brățări smart ieftine - cele mai căutate cadouri de Sărbători, la PretzMic.ro
Dacă în anii trecuți clienții preferau să aleagă mai mult cadouri din secțiunile de ceasuri bărbătești și ceasuri de damă, în 2020 cele mai căutate cadouri de Crăciun în
Cu Helppy.ro puteti uita de orice grija in materie de servicii de curatenie la domiciliu
Pentru serviciile de Airbnb, curatenia este unul dintre cele mai importante lucruri la care trebuie sa fim atenti, chiar daca acestea pot aduce un cost usor mai ridicat pentru clientul final, ...
Traditii si obiceiuri funerare care se anuleaza in timpul pandemiei de coronavirus
Romania are traditii funerare care dateaza de secole si care pot fi diferite de la o zona la alta, insa pe care oamenii le respecta cu foarte mare ...
Sfaturi diverse de care poti tine cont in viata de zi cu zi
Ma inspir din filmele educative si din sfaturile celor batrani. Din aceste surse imi extrag eu cliseele de invaturi pentru viata. Nu poti sa fii stiutor de la inceput. Inveti sa ...
ovb.ro, un site cu informatii intelepte - Guest Post
Imi plac site-urile si blogurile pe care pot citi informatii intelepte. O informatie constructiva merita intotdeauna maxima pretuire. Da, de pe diverse site-uri inveti multe lucruri bune, care iti folosesc pe ...
Inchirieri utilaje si alte servicii in domeniul constructiilor
Domeniul constructiilor trece printr-o perioada buna, in ciuda crizei de resurse umane. Comenzile sunt tot mai multe, initiativele de dezvoltare imobiliara ale companiilor sunt sustinute de cresterea economica din ultimii ani. ...
Credite pana la salariu, doar cu buletinul
A venit iarna, mai repede decat ne asteptam, si un decembrie rece si cu zapada. Si totusi, aceasta luna reprezinta si un motiv de bucurie, deoarece este luna cadourilor atat pentru ...
Frigiderul tau nu are vacanta - service pentru functionare corecta oricand
Spre deosebire de tine, frigiderul "munceste" fara pauza, zi de zi, luna de luna, an de an. Este un aparat de maxima importanta in orice locuinta si trebuie sa stii ca ...
Jocurile de cazino online, pe urma pariurilor sportive online
In ultimii ani, pariurile sportive online au inregistrat doar evolutii pozitive, reusind cresteri impresionante ale numarului de clienti si ale volumelor. Anterior momentului in care piata locala de jocuri de noroc ...
Jocurile online in calatorie, perfecte pe orice vreme
Stim cu totii faptul ca orice calatorie are specificul ei, in functie de zona in care calatorim, dar si de sezon, de perioada din an. Astfel, in cazul calatoriilor de vara, ...