KFC a descoperit manuscrisul nepublicat Autobiografie culinara, scris de Colonelul Sanders in urma cu 40 de ani

KFC a descoperit manuscrisul nepublicat Autobiografie culinara, scris de Colonelul Sanders in urma cu 40 de ani

Compania KFC a anuntat  ca s-a descoperit manuscrisul nepublicat “autobiografie culinara” a fondatorului KFC, Colonelul Harland Sanders. Manuscriul nedescoperit a ramas in depozitul de arhive al companiei timp de 40 de ani.

Autobiografia originala ofera o privire autentica asupra vietii legendarului antreprenor al lumii si se bazeaza pe pasiuniea sa pentru mancare, pe efortul depus si pe importanta pe care o are mancarea preparata in stil traditional. In acest manuscris, Colonelul impartaseste amintiri personale si perspective, lectii de viata,  anecdote si povesti despre familie, afacere, efortul depus, clienti si francize si, cel mai important, cateva dintre retetele sale preferate.

Iata un extras din primul capitol al manuscrisului: “Acesta este un nou tip de carte. Din cate stiu, nu a fost scrisa nicio alta carte la fel pana acum. Este povestea vietii unui om si povestea mancarii pe care a gatit-o. O carte despre mancarea care imi place, munca pe care am depus-o si modul in care ambele au ajuns sa insemne acelasi lucru. O sa povestesc despre modul in care am crescut si, in acelasi timp, o sa aflati cum puteti prepara si voi mancarea cu care eu am crescut. Cuprind in aceste pagini povestea Americii traditionale si a artei culinare a acelor vremuri inainte ca acestea sa fie uitate. Am fost un baiat crescut la tara si m-am indreptat catre gatitul traditional. Pentru mine, retetele mele sunt nepretuite” (Colonelul Sanders)

Colonelul a invatat sa gateasca mancaruri traditionale inca de la o varsta frageda, de la masa sa, iar secretele bucatariei l-au insotit pe parcursul intregii sale vieti.  In manuscrisul „autobiografie culinara”, Colonelul impartaseste pentru prima data colectia retetelor sale preferate, retete pe care le-a adunat si perfectionat de-alungul vietii. Manuscrisul include chiar si prima reteta a Colonelului pentru paine alba, reteta al carei maiestru este inca de la 7 ani. In paginile sale, Colonelul include o varietate de feluri de mancare pentru micul dejun, pranz si cina, alaturi de diverse retete pentru a prepara biscuiti, clatite, omlete, placinte si multe altele. Unul dintre obiectivele sale pentru manuscrisul nepublicat a fost sa ofere lectii practice pentru gatit.

„Am descoperit un nou secret al Colonelului si vrem sa-l impartasim cu milioanele de fani KFC din intreaga lume.”,  declara Roger Eaton, Director Executiv al companiei KFC. Inteleptul Colonel Sanders a fost bucatar de-alungul vietii si sfaturile sale sunt la fel de puternice si de relevante in zilele noastre la fel cum erau acum 40 de ani. De-alungul timpului, Colonelul a fost recunoscut pentru prepararea mancarurilor traditionale, pentru inventarea diverselor retete si pentru impartasirea puternicelor sale convingeri prietenilor si familiei. Acesta este motivul pentru care suntem onorati sa anuntam publicarea manuscrisului „autobiografie culinara” in cursul anului viitor. Semnificatia istorica a datei de 11-11-11 a parut cea mai potrivita pentru a ne reaminti de Reteta Originala a Colonelului din 11 ierburi si condimente”, a adaugat Eaton.  

La varsta de 65 de ani, Colonelul Sanders a transformat un ajutor social de 105$ intr-un imperiu global al preparatelor din carne de pui si, pana la moartea sa, la varsta de 90 de ani, a strabatut 250 000 de mile pe an vizitand restaurantele KFC din toata lumea.

Manuscrisul original pentru „autobiografie culinara” a fost descoperit din intamplare de un vechi angajat al companiei care imediat a realizat valoarea si importanta descoperirii. Compania este de parere ca daca manuscrisul nu ar fi fost gasit de cineva care sa-i cunoasca semnificatia, cel mai probabil ar fi ramas nedescoperit multi ani de acum inainte.

Manuscrisul original al „autobiografiei culinara” a fost pus in seiful KFC, alaturi de Reteta Originala a celor 11 ierburi a Colonelul Sanders. Seiful digital FireKing, construit special pentru KFC si modernizat in 2009, protejeaza secretele KFC. Acesta cantareste mai mult de 350 kg si are o usa de otel de 1,25 cm grosime. Seiful computerizat are de asemenea un sistem dublu de deschidere care necesita o cheie speciala si un cod numeric personal (PIN). O alarma silentioasa incorporata si un lacat temporalizat ofera o protectie in plus care alerteaza echipa de securitate asupra oricarei incercari de a patrunde in seif si permite accesul doar in timpul unor perioade prestabilite. Seiful se afla in permanenta intr-un circuit inchis de monitorizare.

KFC, cu sediul in Luoisville, Kentucky, este cel mai cunoscut lant de restaurante cu preparate din carne de pui. In media, 12 milioane de clienti treg zilnic pragul celor peste 15 000 de locatii KFC din 109 tari din intreaga lume. In Romania, sunt deschise 42 de restaurante KFC dintre care 18 numai in Bucuresti, restul fiind in orase precum Timisoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Pitesti si Brasov.

Colonelul Sanders, fondatorul Kentucky Fried Chicken, si-a inceput carierea de bucatar la varsta de 6 ani. Colonelul a avut mai multe slujbe temporare: conductor de tramvai, soldat in Cuba timp de 6 luni, pompier pe calea ferata, a studiat dreptul prin corespondenta si a practicat o perioada, a vandut asigurari, a lucrat pe un vapor, navigand pe raul Ohio, iar la 40 de ani, a inceput sa gateasca pentru calatorii infometati care se opreau la benzinaria sa, in Corbin, Kentucky. In 1935, guvernatorul Ruby Laffoon i-a acordat titlul onorific de ‘’Colonel al statului Kentucky’’, in semn de recunoastere a contributiei sale la dezvoltarea bucatariei regionale. Timp de 9 ani, Colonelul si-a perfectionat reteta alcatuita din 11 ierburi si mirodenii si tehnica de prepare, ambele fiind folosite si astazi.



Utilaje, echipamente si accesorii horeca de ultima generatie, pentru afaceri de succes
Utilaje, echipamente si accesorii horeca de ultima generatie, pentru afaceri de succes

Dupa afacerile din comert, cele din horeca sunt probabil in topul popularitatii in zona de business din Romania. Includem aici atat partea de hoteluri, pensiuni si alte unitati turistice, cat mai ...

Cum sa alegi un restaurant pentru nunta
Cum sa alegi un restaurant pentru nunta

Alegerea unui restaurant / a unei sali de evenimente pentru nunta nu este deloc o misiune simpla. In orasul tau (sau in cel in care iti propui sa organizezi acest eveniment ...

Cheesy Bites Remix - un nou blat de pizza lansat de Pizza Hut
Cheesy Bites Remix - un nou blat de pizza lansat de Pizza Hut

Pizza Hut a lansat recent Cheesy Bites Remix, un nou tip de blat a cărui margine contine 24 de rulouri umplute cu brânză lava si asortate cu trei tipuri de arome ...

Detastaturizarea - cea mai recenta campanie Pizza Hut
Detastaturizarea - cea mai recenta campanie Pizza Hut

Pizza Hut lansează o campanie ce încurajează românii să redescopere bucuria meselor în oraş. Pornind de la o problemă reală și din ce în ce mai întâlnită, mâncatul deasupra tastaturii, campania ...

Pastreaza-ti nunta in amintire cu cel mai bun fotograf nunta
Pastreaza-ti nunta in amintire cu cel mai bun fotograf nunta

Multe din lucrurile de la nunta ta vor trece – muzica, tortul, florile – însa fotografiile vor rămâne pentru toată viața, așa că trebuie să acorzi o atenție deosebită când alegi ...

Restaurante Oro Toro by OSHO in Mega Mall si Baneasa Shopping City
Restaurante Oro Toro by OSHO in Mega Mall si Baneasa Shopping City

Luna aceasta, lantul de restaurante Oro Toro by OSHO deschide doua noi locatii in doua centre comerciale din Bucuresti – Mega Mall, la jumatatea lunii mai, si Baneasa Shopping City, la ...

Ultimele pregatiri in HoReCa pentru inceputul sezonului pe litoral
Ultimele pregatiri in HoReCa pentru inceputul sezonului pe litoral

Daca au trecut si Sarbatorile de Paste, inseamna ca luna mai este foarte aproape. In a doua parte din aprilie, administratorii de societati din industria HoReCa de pe litoralul romanesc fac ...

Hot Bucket de la KFC devine Bucket de bine, in beneficiul SOS Satele Copiilor Romania
Hot Bucket de la KFC devine Bucket de bine, in beneficiul SOS Satele Copiilor Romania

KFC lansează campania “Bucket de bine”, prin care va sustine bugetul anual al unei familii SOS din cadrul organizatiei SOS Satele Copiilor Bucuresti. Astfel, în perioada 1 martie - 31 decembrie, ...

Pizza Festival la Pizza Hut - in 2015, pentru al cincilea an consecutiv
Pizza Festival la Pizza Hut - in 2015, pentru al cincilea an consecutiv

Pizza Hut organizează, pentru al cincilea an consecutiv, Pizza Festival: peste 15 retete, 3 blaturi si un pret unic de 21.9 lei, în evenimentul all-you-can-eat al anului. De luni până vineri, ...

Restaurantele dotate cu aparate profesionale au o eficienta mai buna pe termen lung
Restaurantele dotate cu aparate profesionale au o eficienta mai buna pe termen lung

Afacerile in domeniul alimentatiei publice sunt printre cele mai des intalnite start-up-uri, mai ales pe litoral si in statiunile de munte. De la o simpla unitate ce produse covrigi sau gogosi ...