Crezi ca stii ce bei? - noua carte lansata de prof. Mencinicopschi, Dr. Menci

Crezi ca stii ce bei? - noua carte lansata de prof. Mencinicopschi, Dr. Menci

Prof. Dr. Mencinicopschi a lansat noua sa carte „Crezi ca stii ce bei?” in cadrul unui eveniment de presa organizat de Coreus Publishing si gazduit de Andreea Marin, cunoscuta pentru atentia acordata stilului de viata sanatos. A bea nu este totuna cu a te hidrata si asa cum suntem ceea ce mancam, suntem si ceea ce bem. Intr-o era in care se pune acut problema unui stil de viata sanatos, Dr. Menci propune o carte care invata omul ce, cum, cat si cand sa bea, oferind informatii esentiale despre consumul de apa, lapte, cafea, ceai, suc sau alcool.

Asa cum si-a obisnuit publicul, Dr. Menci vine, de fiecare data, cu sfaturi utile si programe complexe, usor de aplicat, pentru a construi un stil de viata sanatos, bazat atat pe o alimentatie naturala, cat si pe o hidratare corecta. Noua sa carte ”Crezi ca stii ce bei?” abordeaza ca tema principala insasi sursa vietii – apa. Banala, simpla, dar esentiala, apa este vitala in dezvoltarea noastra, insa cu adevarat importanta este tocmai cunoasterea si clarificarea notiunilor din sfera ”lichidelor”. Cartea vine insotita de 4 testere oferite de Aqua Carpatica, prin intermediul carora se poate verifica nivelul de nitrati din apa pe care o consumati zilnic. Tot in cadrul acestui eveniment s-a lansat carticica „Crezi ca stii ce bei?”, ce contine fragmente despre apa si hidratare extrase din cartea cu acelasi titlu a prof. Mencinicopschi si este insotita de 2 testere cadou. Pozitionarea brandului Aqua Carpatica alaturi de acest titlu face parte din campania Testul Puritatii prin care consumatorii isi pot inscrie rezultatele testului online pentru a completa Harta Nitratilor din Romania.

„Daca bei apa nu inseamna ca te hidratezi, iar apa se mananca, nu se bea! Stiu ca aceste lucruri suna ciudat, insa credeti-ma, este adevarat! Cartea pe care tocmai am lansat-o, explica si clarifica regulile de baza ale sanatatii vietii, evidentiind importanta lichidelor in viata noastra. Este foarte important ca fiecare sa stie ce fel de lichide trebuie sa consume si modul in care trebuie sa le consume”, explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Manualul modern al hidratarii corecte si eficiente

Prin noua sa carte Dr. Menci explica pe intelesul tuturor amanunte despre principalele lichide consumate de om, si anume: laptele, apa, ceaiul, cafeaua, sucurile si alcoolul, stabilind o serie de reguli principale pentru un stil de viata sanatos in zilele de astazi si concluzionand cu o comparantie care defineste actuala societate, respectiv omul modern intre convenientele sociale si stilul de viata sanatos.

A bea apa nu este totuna cu a te hidrata, deoarece hidratarea corecta este reprezentata de cantitatea de apa care ramane in celulele, tesuturile, organele si sistemele de organe ale corpului uman.

Este foarte important ca fiecare om sa invete ce fel de lichide trebuie sa consume si modul in care trebuie sa le consume, altfel spus sa adere la una dintre cele mai eficiente terapii, aceea prin hidratare, care are efecte uimitoare asupra incetinirii procesului de imbatranire si stoparea aparitiei bolilor asociate cu hidratarea. La nastere, corpul contine aproximativ 75% apa pentru ca in perioada adulta sa scada la aproximativ 65%, deshidratarea pronuntandu-se la batranete, cand corpul contine mai putin de 60% apa (sau, cum spune Dr. Menci: „odata cu inaintarea in varsta ne uscam”). Prin urmare, sursa sanatatii si longevitatii este chiar hidratarea celulara, care impiedica aceasta ”uscare” a corpului la nivel celular.

Cea mai valoroasa sursa de hidratare

Apa vie structurata este cea mai valoroasa apa pentru hidratare si poate fi gasita in legumele si fructele de sezon (BIO), care contin aproximativ 80-90% apa. Deloc intamplator, sfatul medicilor si al nutritionistilor este de a acorda jumatate din cantitatea de alimente zilnice din legume si fructe proaspete, netratate termic sau minimal tratate.

Cu toate acestea, fructele si legumele nu pot asigura necesarul zilnic de apa, de aceea omul trebuie sa consume apa, fiind singurul lichid care hidratateaza fiziologic organismul chiar de la nivelul celular. O apa sanatoasa cu potential redox negativ se comporta ca un puternic antioxidant, prevenind aparitia stresului oxidativ pe fondul caruia apare o intreaga patologie acuta si cronica.

Apa este un aliment natural integral care isi manifesta pe deplin calitatile alimentar-nutritionale, preventive si curative, numai daca este consumata in starea ei naturala, netratata prin mijloace fizice sau chimice. Pentru ca apa consumata sa isi exercite rolul de hidratare a organismului, aceasta trebuie sa indeplineasca o serie de caracteristici, precum: sa fie o apa oligominerala naturala netratata, sa aiba un pH usor alcalin (>7,0), sa aibe un continut de nitrati sub 5mg/l si de nitriti sub 0,05mg/l, sa contina o serie de minerale biodisponibile care sa evidentieze aspectul sau nutritional si, nu in ultimul rand, potentialul redox sa fie mai mic decat valoarea 28.

Lichidele - sursa vietii

Primul si cel mai important lichid cu care intram in contact din momentul in care venim pe lume este laptele matern, singurul aliment cu adevarat adaptat necesitatilor sugarului. Laptele speciei umane contine cea mai mare contitate de lactoza, necesara construirii creierului. o alimentatie sanatoasa si gustoasa este compusa si din lapte si produsele lactate de inalta calitate.

A bea ceai inseamna a te hidrata fiziologic si eficient, insa ceaiul sanogen se prepara numai din ceai de calitate superioara, cu apa oligominerala plata, naturala, de inalta calitate si numai prin infuzarea in apa timp de 2-3 minure la 60-70°C.

Consumul de cafea se recomanda a fi moderat; desi cafeina poate imbunatati timpii de reactie, nu modifica performantele mentale. Prin urmare, este inutil consumul de cafea in exces in speranta unor rezultate intelectuale superioare. Cea mai buna cafea este cea preparata la filtru sau espresso, spre deosebire de infuzia la ibric, care contine substante ce cresc nivelul colestrolului, dar si altele iritante pentru organismul uman, regasite in zat.
 In cazul sucurilor, cele mai bune sunt cele preparate in casa, la blender, in combinatie cu apa plata oligominerala de calitate, din fructe si legume organice sau biologice, servite in maximum 30 de minute de la preparare.

Oricine bea macar o data un pahar de alcool, insa cantitatea si calitatea acestuia sunt elementele de baza ale efectelor asupra corpului uman. In functie de compozitia lor, bauturile alcoolice sunt mai repede sai mai lent metabolizate. Prin urmare, se recomanda consumul produselor alcoolice de calitate si in cantitati moderate, pentru a nu afecta organismul uman.
 Urmareste websiteul Dr. Menci si pagina de Facebook Dr. Menci pentru mai mult informatii!

Pretul cartii este de 29 ron si poate fi cumparata de pe www.doctormenci.ro si din librariile partenere. Cartica „Crezi ca stii ce bei?” se gaseste in principalele supermarketuri din tara la pretul de 3 ron.



Gala Mână cu Mână – eveniment caritabil pe 26 aprilie în Bucureşti, la Hilton Inn Garden Old Town
Gala Mână cu Mână – eveniment caritabil pe 26 aprilie în Bucureşti, la Hilton Inn Garden Old Town

Campania Mână cu Mână, lansată în beneficiul copiilor din centre de plasament, propune celor dornici de a face fapte bune un eveniment special, în Bucureşti, pe 26 aprilie 2018. Cu sprijinul ...

Decathlon Foundation Day 2017 la Constanta, pentru copii din centre de plasament
Decathlon Foundation Day 2017 la Constanta, pentru copii din centre de plasament

Parte a unei initiative puse in practica la nivel global, Decathlon Foundation Day reprezinta un eveniment de responsabilitate sociala corporativa desfasurat pe 7 iunie la Constanta, in beneficiul a peste 160 ...

Copii, bucurie, plaja, mare, soare si... dans - o zi perfecta de 1 iunie, cu cadouri si prietenie la Eforie Nord
Copii, bucurie, plaja, mare, soare si... dans - o zi perfecta de 1 iunie, cu cadouri si prietenie la Eforie Nord

Pentru al 7-lea an consecutiv, Asociatia United Hands Romania a organizat un eveniment special de Ziua Copilului la Complex Hotelier Dunarea din Eforie Nord, gazda si partener principal, in beneficiul copiilor ...

 Cutia cu Zambete - editia de Paste 2017: petrecere si cadouri pentru 120 de copii din centre de plasament din Constanta
Cutia cu Zambete - editia de Paste 2017: petrecere si cadouri pentru 120 de copii din centre de plasament din Constanta

Pentru 120 de copii din 7 centre de plasament din judetul Constanta, bucuria specifica Sarbatorilor de Paste este mai intensa, gratie actiunii realizate de Asociatia United Hands Romania la Liceul Tehnologic ...

Electric Castle 2016 - MasterCard promoveza plata cu... bratara de festival
Electric Castle 2016 - MasterCard promoveza plata cu... bratara de festival

Pentru al doilea an consecutiv, MasterCard urcă pe scena Electric Castle în calitate de „card preferat” şi le oferă utilizatorilor de carduri experienţe unice. Suprizele la Castelul Bánffy încep cu două ...

Electrolux promite experiente culinare desavarsite la prima editie a Bucharest Gourmet Festival
Electrolux promite experiente culinare desavarsite la prima editie a Bucharest Gourmet Festival

Electrolux anunta prezenta la prima editie a Bucharest Gourmet Festival, un eveniment de amploare dedicat culturii gastronomice, ce va avea loc in perioada 3-5 iunie 2016, in zona Drive-in  din Baneasa ...

Cristi Minculescu & Iris - concert in stilul rock-simfonic, la Sala Palatului - 22 decembrie 2015
Cristi Minculescu & Iris - concert in stilul rock-simfonic, la Sala Palatului - 22 decembrie 2015

În luna decembrie, vestea bună se îndreaptă către iubitorii de concerte live, dar mai cu seamă către fanii trupei IRIS, căci pe 22 decembrie, acestia se vor putea bucura de o ...

Seara Cailor, un spectacol sportiv alaturi de cai, pentru toate varstele
Seara Cailor, un spectacol sportiv alaturi de cai, pentru toate varstele

Clubul Equestria organizează, in cadrul Finalei Circuitului Salonul Calului, un spectacol nocturn – Seara Cailor - care imbină cu succes probele sportive cu frumoase momente artistice si completează programul celui mai ...

Algele de pe Dunare au facut aproape impracticabil pescuitul la concursul Boat Fishing Challenge
Algele de pe Dunare au facut aproape impracticabil pescuitul la concursul Boat Fishing Challenge

Cea de-a treia editie a competitiei de pescuit extrem pe Dunare, Boat Fishing Challenge, organizata de Hartapescar.ro, a avut loc sambata, 12 septembrie 2015, in jurul insulei Mocanu, in apropiere de ...

Teatru in cluburi si cafenele - o varianta preferata tot mai mult de public
Teatru in cluburi si cafenele - o varianta preferata tot mai mult de public

A merge la teatru este o experienta speciala pentru cei pasionati de cultura si arta. Poti sa mergi sa vezi o piesa de teatru pe care nu ai mai vazut-o niciodata ...