Castigatorii concursurilor profesionale Continental Hotels, editia a XII-a

Castigatorii concursurilor profesionale Continental Hotels, editia a XII-a

Continental Hotels a organizat şi anul acesta pentru a XII-a oară consecutiv cele două concursuri profesionale în care au concurat bucătari, barmani şi ospătari din lanţul hotelier Continental pentru titlurile de ”Cel mai bun bucătar”, “Cel mai bun ospatar” şi respectiv “Cel mai bun barman”.

Tema ambelor concursuri pe care s-au bazat probele de anul acesta a fost “Reinvent your event” prin care concurenţii au fost promotorii unui eveniment cu tematică. Denumirea temelor pentru probele de concurs este de inspiraţie cinematografică sau literară, permiţând astfel concurenţilor multă creativitate şi originalitate, dacă ne gândim la titlurile: “Pretty woman” (eveniment Ziua Femeii), “Love story” (eveniment Valentine’s Day), “Scent of a woman” (eveniment Serată dansantă), ”Invitaţie la vals” (eveniment Bal vienez)”, “Titanic”( eveniment Gala Dinner), “Amintiri din viitor” (eveniment Nunta de argint), “Ani de liceu” (eveniment Balul sfârşitului de liceu), “Hansel & Gretel”(eveniment Ziua copilului)...

Pe rând, în cele doua zile de concurs, am creat o atmosferă de spectacol, am pregătit concursuri surpriză şi momente artistice care au insoţit competiţia antrenantă, gândită pentru a stimula dorinţa continuă de perfecţionare.

Primul concurs a desemnat “Cel mai bun bucătar” şi “ Cel mai bun ospătar” şi a fost găzduit de hotelul Continental din Turnu Severin, in data de 7 noiembrie 2013, unde au participat bucătari şi barmani din hotelurile Grand Hotel Continental, Continental din Arad, Sibiu, Oradea, Turnu Severin, Târgu Mureş, Hello Hotels şi Ibis Gara de Nord.

Concurenţii au fost provocaţi atât la probe teoretice cat şi practice, în care au fost testate atât abilităţile de servire ale ospătarilor cât şi cele de preparare a delicateselor culinare conform tematicii alse.

Juriul a fost format din: Dl Radu Enache- Preşedinte- Director General la Continental Hotels; D-na Cornelia Toma- Expert bar şi restaurant, sommelier şi formator în tehnica servirii; Gabriela Berechet – Expert/trainer culinar; doctor în ştiinţele inginereşti şi auditor de calitate HACCP; expert consultant Gastrotehnica; manager al echipei naţionale de bucătari a României; Nicolae Pupăză- Preşedinte Asociaţia Naţionala Maitre d’Hotel; Valentin Tigău – Jurnalist de radio cu o mare pasiune: gastronomia, care s-a materializat în câteva mii de articole publicate – cu pseudonimul Tudor Cireş. Sub numele de Max Gourmet, a semnat cronici de restaurant în Jurnalul de Bucătărie şi pe blogul personal.

Caştigătorii sunt:


La concursul bucătarilor:
Locul I şi titlul de “Cel mai bun bucătar”- IULIAN CHIVU (Grand Hotel Continental)
Locul II – CALIN BUNA (Forum Arad);
Locul III- SANDA CRISTINA BAN (Forum Oradea)


La concursul ospătarilor:
Locul I şi titlul de “Cel mai bun ospătar”- DENIS MOCANU (Grand Hotel Continental);
Locul II – IONUŢ PAPUC (Continental Suceava);
Locul III – TEODORA SIM (Forum Oradea)


Cel de-al doilea concurs “Cel mai bun barman”, a fost organizat la hotelul Continental din Târgu Mureş în data de 14 noimebrie 2013.

Bucătari din hotelurile Continental din Oradea, Arad, Sibiu, Târgu Mureş, Turnu Severin, Suceava, Grand Hotel Continental şi Hello Hotels, Ibis Gara de Nord si Ibis Constanta s-au întrecut în realizarea unor preparate in cadrul probelor practice: Glitter start, Finest cup si
Final touch.

La concursul “Cel mai bun barman” din comisie pe langa Radu Enache şi Cornelia Toma, prezentaţi mai sus, fac parte: Silvia Constantin- de profesie psiholog este si Coordonator Naţional al SCAE ROMANIA, trainer Autorizat SCAE, proprietarul brandului –Coffee Break şi manager al agenţiei de evenimente Kiruna Publicis. A organizat primul campionat profesional de barista în 2006, cu ocazia relansării SCAE ROMANIA.

Bogdan Nicolae– Preşedintele Asociaţiei Barmanilor Profesionişti din România, acumulând o experienţa de peste 10 ani în domeniul bartendingului atât în ţară cât şi în străinătate.

Peste 1000 de barmani au fost iniţiaţi în tainele bartendingului de Bogdan în cele peste 150 de traininguri susţinute. Recent, realizarea cea mai de preţ a fost obţinerea autorizaţiei pentru susţinerea de cursuri de formare profesională în cadrul centrului de pregătire Barmania.

Şi nu în ultimul rând, pentru al treilea an consecutiv, doi actori de actualitate s-au “mutat” la Continental Hotels, respectiv Gabi Fatu si Andreas Petrescu prezentand cu mult haz si talent actorices.


Catigatorii sunt:


La concursul barmanilor:
Locul I şi titlul de “Cel mai bun barman”- ANDREI UŢA COLIŢĂ (Grand Hotel Continental)
Locul II- CRISTINA MOCANU (Hello Hotels);
Locul III- ALEXANDRU ŞTEFĂNESCU (Ibis Constanţa)


Toţi concurenţii au primit diplome, iar câştigătorii de pe podium au fost răsplătiţi cu premii în bani, ustensile profesionale şi cărţi de specialitate. 



Gala Mână cu Mână – eveniment caritabil pe 26 aprilie în Bucureşti, la Hilton Inn Garden Old Town
Gala Mână cu Mână – eveniment caritabil pe 26 aprilie în Bucureşti, la Hilton Inn Garden Old Town

Campania Mână cu Mână, lansată în beneficiul copiilor din centre de plasament, propune celor dornici de a face fapte bune un eveniment special, în Bucureşti, pe 26 aprilie 2018. Cu sprijinul ...

Decathlon Foundation Day 2017 la Constanta, pentru copii din centre de plasament
Decathlon Foundation Day 2017 la Constanta, pentru copii din centre de plasament

Parte a unei initiative puse in practica la nivel global, Decathlon Foundation Day reprezinta un eveniment de responsabilitate sociala corporativa desfasurat pe 7 iunie la Constanta, in beneficiul a peste 160 ...

Copii, bucurie, plaja, mare, soare si... dans - o zi perfecta de 1 iunie, cu cadouri si prietenie la Eforie Nord
Copii, bucurie, plaja, mare, soare si... dans - o zi perfecta de 1 iunie, cu cadouri si prietenie la Eforie Nord

Pentru al 7-lea an consecutiv, Asociatia United Hands Romania a organizat un eveniment special de Ziua Copilului la Complex Hotelier Dunarea din Eforie Nord, gazda si partener principal, in beneficiul copiilor ...

 Cutia cu Zambete - editia de Paste 2017: petrecere si cadouri pentru 120 de copii din centre de plasament din Constanta
Cutia cu Zambete - editia de Paste 2017: petrecere si cadouri pentru 120 de copii din centre de plasament din Constanta

Pentru 120 de copii din 7 centre de plasament din judetul Constanta, bucuria specifica Sarbatorilor de Paste este mai intensa, gratie actiunii realizate de Asociatia United Hands Romania la Liceul Tehnologic ...

Electric Castle 2016 - MasterCard promoveza plata cu... bratara de festival
Electric Castle 2016 - MasterCard promoveza plata cu... bratara de festival

Pentru al doilea an consecutiv, MasterCard urcă pe scena Electric Castle în calitate de „card preferat” şi le oferă utilizatorilor de carduri experienţe unice. Suprizele la Castelul Bánffy încep cu două ...

Electrolux promite experiente culinare desavarsite la prima editie a Bucharest Gourmet Festival
Electrolux promite experiente culinare desavarsite la prima editie a Bucharest Gourmet Festival

Electrolux anunta prezenta la prima editie a Bucharest Gourmet Festival, un eveniment de amploare dedicat culturii gastronomice, ce va avea loc in perioada 3-5 iunie 2016, in zona Drive-in  din Baneasa ...

Cristi Minculescu & Iris - concert in stilul rock-simfonic, la Sala Palatului - 22 decembrie 2015
Cristi Minculescu & Iris - concert in stilul rock-simfonic, la Sala Palatului - 22 decembrie 2015

În luna decembrie, vestea bună se îndreaptă către iubitorii de concerte live, dar mai cu seamă către fanii trupei IRIS, căci pe 22 decembrie, acestia se vor putea bucura de o ...

Seara Cailor, un spectacol sportiv alaturi de cai, pentru toate varstele
Seara Cailor, un spectacol sportiv alaturi de cai, pentru toate varstele

Clubul Equestria organizează, in cadrul Finalei Circuitului Salonul Calului, un spectacol nocturn – Seara Cailor - care imbină cu succes probele sportive cu frumoase momente artistice si completează programul celui mai ...

Algele de pe Dunare au facut aproape impracticabil pescuitul la concursul Boat Fishing Challenge
Algele de pe Dunare au facut aproape impracticabil pescuitul la concursul Boat Fishing Challenge

Cea de-a treia editie a competitiei de pescuit extrem pe Dunare, Boat Fishing Challenge, organizata de Hartapescar.ro, a avut loc sambata, 12 septembrie 2015, in jurul insulei Mocanu, in apropiere de ...

Teatru in cluburi si cafenele - o varianta preferata tot mai mult de public
Teatru in cluburi si cafenele - o varianta preferata tot mai mult de public

A merge la teatru este o experienta speciala pentru cei pasionati de cultura si arta. Poti sa mergi sa vezi o piesa de teatru pe care nu ai mai vazut-o niciodata ...