.

Blog de calator - Razvan Iancu

1 septembrie, extra-sezon...

Publicat la data de: 06-09-2011

Am fost pe 1 septembrie in Mamaia, la o scurta plaja, la Celsius Beach. Am inchiriat un baldachin (ieftin, fata de august, cand am vazut ca ajung si la 100 de lei) aproape de mare. Desi vantul batea cam tare, era foarte OK de plaja, apa era calda... deci totul in ordine. In schimb, turisti putini, foarte putini. Se simtea finalul de sezon, desi era doar 1 septembrie.

De fapt, am vazut ca multe hoteluri, pensiuni, restaurante anuntasera deja ca in jur de 1-5 septembrie inchid, ca nu merita efortul de a mai tine deschis. Cam trist pentru litoralul romanesc. Doua luni jumatate de sezon, maxim, atat tine litoralul de fapt. In rest, putini care se ambitioneaza sa faca afaceri din mai pana in septembrie - octombrie.

In jur de 15 iunie, eram in Eforie Nord si o terasa era in plin lucru, urma sa se deschida la finalul saptamanii. Chiar ma gandeam, pentru 2 luni o mai amenajeaza? Merita?...

Si tocmai de asta si calitatea este atat de slaba pe litoralul romanesc. Am mancat si in Mamaia, si in Costinesti... deloc impresionat. Scump si cam prost. Toata lumea trage la maxim de 2 luni de sezon si un pic.

In stilul acesta, Bulgaria, Grecia si alte destinatii ne asteapta, incantate de esecurile turismului romanesc. Marele avantaj al litoralului romanesc: este aproape si aparent este mai ieftin si mai comod sa ajungi aici. Aparent.