.

Blog de calator -

Unde calatoresc femeile - la Bucuresti pentru munca, peste hotare pentru relaxare

Publicat la data de: 09-03-2015

Unde calatoresc femeile - la Bucuresti pentru munca, peste hotare pentru relaxare

Romancele calatoresc extensiv, singure sau impreuna cu prietenii sau familia ori in interes de serviciu sau pentru a se relaxa, indica datele Tripsta. Avand in vedere unde merg romancele atunci cand calatoresc neinsotite, Bucurestiul este principala destinatie pentru femeile tinere si pentru cele mature (sub 25 de ani, 25-34 de ani si 55-65 de ani), aceste calatorii fiind, cel mai probabil, mai ales in interes de serviciu. Pe de alta parte, femeile cu varste de 35-44 de ani aleg Viena drept prima destinatie ale calatoriilor pe care le fac singure, Istanbulul este principala destinatie pentru femeile de 45-54 de ani, in timp de doamnele trecute de 65 de ani merg singure mai ales la Bruxelles.

Principalele destinatii pentru tinerele femei adulte: Viena, Istanbul si Amsterdam

Femeile adulte tinere cu varste sub 25 de ani si de 25-34 de ani merg peste hotare mai ales la Viena (principala destinatie pentru ambele categorii de varsta), pe locul secund aflandu-se Istanbul (pentru cele sub 25 de ani) si Amsterdam (pentru femeile de 25-34 de ani).

In cazul romancelor cu varste sub 25 de ani, in afara de Viena si Istanbul, cele mai cautate destinatii de calatorie sunt in Europa, indiferent daca destinatia este Manchester, Lisabona, Paris, Londora, Berlin, Helsinki sau Copenhaga.  Aceleasi deplasari europene sunt preferate si de femeile de 25-34 de ani, pe a caror lista de destinatii de calatorie se afla Istanbul, Berlin, Paris si Copenhaga, dar si Amsterdam, Atena si Frankfurt.

Preferintele femeilor mature includ Austria si Turcia, dar si Franta, Canada sau Bulgaria

Femeile mature (cu varste de 35-44 de ani si 45-54 de ani) sunt si ele calatori pasionati, Viena si Istanbul fiind principalele lor destinatii. Pe plan intern, deplasarile spre Bucuresti se afla pe locul 4 si cele spre Iasi pe ultimul lor in topul preferintelor femeilor cu varste de 35-44 de ani; capitala apare si  pe lista romancelor de 45-54 de ani, in timp ce Iasiul se regaseste in a doua jumatate a topului principalelor 10 destinatii catre care efectueaza calatorii.

”Itinerariile” de calatorie au pe primul loc Viena pentru romancele de 35-44 de ani, urmatoarele destinatii preferate fiind Berlin, Zurich, Paris, Istanbul, Atena si Amsterdam. Viena se regaseste si in topul preferintelor de calatorie al femeilor de 45-54 de ani, alaturi de Montreal, Munchen, Sofia si Atena.

Bucuresti, Bruxelles, Munchen si Atena – destinatii pentru calatoriile solitare ale romancelor de peste 55 de ani

Romancele care au trecut de 55 de ani continua sa calatoreasca, Bucurestiul fiind principala destinatie, urmata de Munchen, Paris, Londra, Roma, Bruxelles, Viena, Frankfurt si Tel Aviv. 

Pe de alta parte, atunci cand trec de 65 de ani, romancele au tendinta sa calatoreasca spre destinatii mai indepartate, precum Statele Unite si Australia. Cu toate acestea, pe lista lor de calatorii solo, Geneva si Atena se gasesc pe primele locuri, urmate de Washington si Chicago, apoi de Amsterdam, Praga, Melbourne, Paris, Londra si Berlin. 

Desi calatoresc si singure, romancelor le place sa traiasca experienta calatoriilor alaturi de prietenele lor.

Atunci cand calatoresc in grup, romancele cu varste sub 25 de ani aleg ca destinatii principale Copenhaga, Paris si Barcelona, dar si Mumbai, Lisabona, Atena, Bruxelles, Praga si Roma.  Cand au intre 35 si 44 de ani, principalele destinatii ale romancelor sunt Istanbul, Barcelona si Paris, urmate de Bangkok, Milano, Lisabona, Ho Chi Minh si Roma.

Paris, Barcelona si Amsterdam sunt destinatiile preferate si de grupurile de femei cu varste de 35-44 de ani. Acestea calatoresc si la Viena, Roma, Istanbul, Palma de Mallorca, Paris si Lisabona.
Istanbul, Copenhaga si Atena sunt destinatii alese de grupurile de femei cu varste de 45-54 de ani, carora le place sa calatoreasca acompaniate si spre Singapore, Londra si Amsterdam, Luxembourg, Moscova sau Chandigarh (India).

Atunci cand vine vorba de romancele de 55-65 de ani, acestea prefera sa mearga cu prietenele sau familia in special la Viena, Riga si Amsterdam, pe lista lor de destinatii aflandu-se si Dakar (Senegal), Paris sau Bordeaux, Moscova si Los Angeles. Dupa 65 de ani, romancele calatoresc insotite in special catre Bucuresti si Zurich.

Calatoriile din 2014: femeile si barbatii au ales aceleasi destinatii, insa ordinea preferintelor a fost diferita

Atunci cand vine vorba de femeile si barbatii din Romania, principalele lor destinatii de calatorie au fost aceleasi anul trecut, diferenta fiind data de ordinea destinatiilor pe care calatorii romani le-au ales pentru a merge mai intai in vacanta, asa cum indica datele Tripsta2 colectate pe parcursul anului trecut.

Conform datelor Tripsta, Romania s-a aliniat anul trecut tendintelor internationale in ceea ce priveste rezervarea calatoriilor, barbatii fiind responsabili pentru 53% din totalul rezervarilor realizate prin intermediul Tripsta, iar femeile – pentru 47%. La nivelul intregii retele Tripsta, barbatii au fost responsabili pentru 55% dintre rezervari si femeile – pentru 45%

Atena, Istanbul si Viena au fost pe primele locuri atat in preferintele barbatilor, cat si in cele ale femeilor din Romania. Pentru femei, a urmat Parisul, apoi Amsterdam, Copenhaga si Londra. Pe de alta parte, barbatii au optat mai intai pentru Amsterdam, Londra si Copenhaga inainte de a se deplasa la Paris.

Orasele germane Berlin, Frankfurt si Munchen au fost destinatii de calatorie atractive atat pentru romance, cat si pentru romani pe parcursul anului trecut, la fel ca si Madrid, Lisabona si Barcelona ori Praga si Roma.

Pregatirile de calatorie: rezervarile, pretul biletului si liniile aeriene preferate

Femeile sunt atente atunci cand e vorba de deplasarile si se pregatesc bine si din timp, cautand cele mai bune zboruri si cele mai convenabile preturi.

Atunci cand este vorba de pret, romancele au platit in medie 239,56 de euro pentru un bilet de avion. Cel mai ieftin zbor rezervat a fost pe ruta Bucuresti – Bruxelles, operat de Wizz Air, si a costat numai 27 de euro. Pe de alta parte, zborul cel mai scump a fost pe ruta Bucuresti – Las Vegas, operat de Iberia Airline si achizitionat pentru 1.320 de euro.

Indiferent de pretul platit pentru zborul ales, femeile isi lasa o perioada confortabila de timp intre momentul achizitionarii biletului de calatorie si data plecarii, cumparandu-si biletul cu 46.7 zile inaintea zborului propriu zis. Pe de alta parte, atunci cand rezerva si cumpara bilete de calatorie, femeile prefera sa foloseasca computer (91%), insa un procentaj redus dintre ele (9%) fac acelasi lucru prin intermediul dispozitivelor mobile.

Pentru a avea un zbor placut, romancele aleg atent si liniile aeriene cu care calatoresc. Astfel, ele prefera sa zboare in principal cu Tarom, Air France si KLM, dar si cu Lufthansa, Austrian Airlines sau Turkish Airlines si cu Aegean Airlines, Air Berlin, Alitalia ori Wizz Air.

Tripsta este o agentie de turism online inovatoare, cu operatiuni in 42 de tari. Prin intermediul website-urilor sale, Tripsta le pune la dispozitie calatorilor zboruri ieftine si asigurari de calatorie in intreaga lume. Totul a inceput in 2005, cu lansarea Travelplanet24, divizia elena a tripsta, cand CEO & Co-fondatorul, Philipp Brinkmann, & Co-Fondatorul Kristof Keim, au decis sa dezvolte un sistem de rezervari online si aplicatii web innovative pe piata de nisa a calatoriilor online dinGrecia. La inceputul lui 2010, Travelplanet24 a luat decizia strategica de a intra pe noi piete europene prin brandul Tripsta. De atunci, Tripsta a pus accentul pe brand building, inovatie, tehnologie si expansiune.

Tags:



Revelion 2017 - Un An Nou de 4 Stele la Hotel Iaki
Revelion 2017 - Un An Nou de 4 Stele la Hotel Iaki
 Un An Nou de 4 Stele la Hotel IAKI Pachet cazare 3 nopti ( in perioada - 30 Decembrie 2016 – 2  Ianuarie 2017) Pachetul include: 3 nopti de cazare All inclusive ...
Pachet Spa Romantic
Pachet Spa Romantic
 O evadare binemeritata din cotidian pentru tine si persoana speciala.    Alege un sejur de toamna la Marea Neagra!   Pachetul include:   - 2 nopti de cazare cu mic dejun   - Acces IAKI SPA pentru: piscina interioara, ...
Pachet Vinoterapie
Pachet Vinoterapie
  Descopera vinoterapia „cheia tineretii” - cea mai recenta moda in materie de tratamente de infrumusetare. Terapia prin vin constituie o adevarata bariera impotriva radicalilor liberi si a ridurilor, protejeaza fibrele de elastina ...
Pachet Voyage D\'Harmonie
Pachet Voyage D\'Harmonie
Voyage d'Harmonie - O calatorie pe taramul armoniei, al echilibrului si plenitudinii Pachetul include: - 2 nopti de cazare cu mic dejun - Acces IAKI Spa pentru: piscina interioara, sauna, Jacuzzi, fitness, dus emotional, ...
Pachet Purify your Body
Pachet Purify your Body
 Purify your body Descopera metoda perfecta pentru detoxifiere, regenerare, slabire si relaxare! Daca iubesti corpul si alegi sa ai grija de el, purificarea si echilibrarea naturala a trupului, dar atingerea starii de bine sunt acum ...
Beneficii pentru turistii romani in 40 de orase din lume, prin platforma Priceless.com dezvoltata de MasterCard
Beneficii pentru turistii romani in 40 de orase din lume, prin platforma Priceless.com dezvoltata de MasterCard
În premieră natională, MasterCard anuntă lansarea platformei www.priceless.com posesorilor de carduri MasterCard si Maestro din România. Astfel, începând cu luna noiembrie, acestia pot beneficia de avantaje si privilegii în cele mai ...
...
Revelion Exclusiv 2016- Hotel IAKI, Mamaia
Revelion Exclusiv 2016- Hotel IAKI, Mamaia
 Revelion exclusiv la Hotel Iaki- Un An Nou de 4 Stele Pachet 3 nopti (31 Decembrie 2015 – 3 Ianuarie 2016) Pachetul include:   3 nopti de cazare All Inclusive ( mic dejun, pranz, cina, ...
Smartphone-ul LG G Flex2 este disponibil la pre-comanda, pentru toti utilizatorii Vodafone
Smartphone-ul LG G Flex2 este disponibil la pre-comanda, pentru toti utilizatorii Vodafone
Utilizatorii Vodafone Romania pot inregistra pre-comenzile pentru noul LG G Flex2. Noul smartphone este disponibil la pre-comanda online, impreuna cu abonamentul RED 39, la pretul de 199 euro (TVA inclus). Utilizatorii ...
Mancare comandata online, chiar si cand te plimbi prin tara
Mancare comandata online, chiar si cand te plimbi prin tara
Am descoperit recent platforma de comenzi online FoodPanda.ro, extrem de populara in Bucuresti si in alte orase mari. Partea buna este ca iti faci cont de utilizator intr-un singur loc si ...