Castigatorii concursului de proiecte Lumea prin culoare si sunet, anuntati de catre Fundatia Orange

Castigatorii concursului de proiecte Lumea prin culoare si sunet, anuntati de catre Fundatia Orange

Fundatia Orange România anuntă câstigătorii programului de finantare „Lumea prin culoare si sunet”, în care organizatiile neguvernamentale au fost invitate să se înscrie cu proiecte de educatie, cultură sau sănătate în beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere, de auz sau de vorbire.

Cu un buget total în valoare de 350.000 de euro, concursul a atras 110 proiecte prezentate de asociatii sau fundatii, institutii educationale, institutii medicale si institutii culturale din toată tara. Dintre acestea, Consiliul Director a selectat nouă proiecte. Criteriile de evaluare au fost: caracterul inovator, componenta digitală, relevanta, durabilitatea (rezultate concrete si sustenabilitate), impactul (număr de beneficiari), contributia (financiară sau în natură) din partea candidatilor precum si posibilitatea de implicare a voluntarilor. Fundatia Orange va oferi proiectelor câstigătoare granturi cu valoarea cuprinsă între 10.000 si 50.000 de euro. tintele principale vizate de către Fundatia Orange sunt detectarea si tratamentul precoce al deficientelor de auz în încercarea de a limita consecintele dizabilitătilor respective, integrarea persoanelor cu deficiente de văz, de vorbire si de auz în comunitate, prin facilitarea accesului acestora la educatie, la cultură si la sănătate.

În urma validării proiectelor, au fost desemnati următorii câstigători: Asociatia pentru Dezvoltare Urbană, Muzeul National de Artă al României, Biblioteca Natională a României, Fundatia Cartea Călătoare, Universitatea de Medicină si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, Asociatia Audiosofia, Grădinita Specială pentru Hipoacuzici nr. 65 din Bucuresti.

„Numărul mare al proiectelor depuse ne onorează. Consiliul Director a selectat proiecte prezentate de institutii neguvernamentale ce urmează să se deruleze în acest an în sapte muzee, sase universităti, două biblioteci, două grădinite speciale si patru spitale. Astfel, vom putea sprijini persoanele cu dizabilităti de vedere, de auz si de vorbire de toate vârstele si de pe întreg teritoriul României.”, a declarat Dana Deac, Presedintele Consiliului Director al Fundatiei Orange.

„Fundatia Orange sustine proiecte de filantropie în 30 de tări din Europa, Asia, Africa si Orientul Mijlociu. Ca strategie, în România, activitătile filantropice vor fi dirijate cu precădere în beneficiul persoanelor cu dizabilităti senzoriale, respectiv al celor cu deficiente de vedere, de vorbire si de auz. Aceste activităti se axează pe sănătate prin screeningul în maternităti, pe formare educatională si vocatională, precum si pe cultură, permitând celor care nu văd sau nu aud să se bucure pe deplin de o expozitie la muzeu, de cărtile din biblioteci si chiar de un film la cinema.” a spus Christine Albanel, Director Executiv – Evenimente, Parteneriate Culturale si Institutionale si Solidaritate în cadrul Grupului France Telecom – Orange.

Scurtă descriere a proiectelor:

Asociatia pentru Dezvoltare Urbană cu proiectul „Simte arta în 6 muzee”. Acesta constă în îmbunătătirea accesului persoanelor cu dizabilităti senzoriale în sase muzee la nivel national, atât prin adaptarea spatiilor muzeelor cu echipamente corespunzătoare si reproduceri ale exponatelor, cât si prin organizarea de vizite si de ateliere gratuite pentru adulti si copii. (229,020 RON)

Muzeul National de Artă al României cu proiectul „ART Touch” care îsi propune să accesibilizeze muzeul prin dotarea cu instrumente si aplicatii multimedia sau de realitate augmentată. De asemenea, se vor organiza ateliere cu specialisti de talie internatională ce vor implica direct publicul cu dizabilitati pentru identificarea de noi metode participative. (216,769 RON)

Biblioteca Natională a României cu proiectul „DReam” (Digital Resources – easy to access and manage). Proiectul urmăreste înfiintarea unui centru de informare si documentare dotat corespunzător, care va asigura accesul la informatie persoanelor cu deficiente de vedere. (86,470 RON)

Fundatia Cartea Călătoare cu proiectul „Cursuri accesibile pentru studentii nevăzători” care are ca scop crearea a sase centre de accesibilizare a cursurilor pentru studenti cu deficiente de vedere din cinci universităti la nivel national. Echipamentele si softurile asistive care vor dota cele sase centre, serviciile oferite de acestea precum si asistarea directă a 20 de studenti nevăzători cu echipamente si softuri care să-i ajute în procesul de instruire vor contribui la cresterea sanselor de integrare pe piata muncii. (203,880 RON)

Universitatea de Medicină si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca cu proiectul „HEAR-RING”. Scopul proiectului este pe de o parte, detectarea si tratamentul precoce al deficientelor de auz la nou-născuti în spitale din Cluj-Napoca si Baia-Mare, iar pe de altă parte, reabilitarea auditiv-verbală pentru copiii cu implant cohlear din Zalău, Cluj-Napoca si Baia-Mare în vederea integrării în comunitate. (203,100 RON)

Asociatia Audiosofia cu proiectul „Sunetele viitorului” al cărui scop este stimularea incluziunii sociale a copiilor cu deficiente de auz, prin realizarea în cadrul spitalului de copii Marie Curie din Bucuresti a unui centru de testare audiologică pentru diagnosticarea si interventia medicală timpurie (încă din primii ani de viată) si reabilitarea auditiv – verbală a copiilor implantati cohlear sau protezati auditiv. (184,500 RON)

Grădinita Specială pentru Hipoacuzici nr. 65 din Bucuresti cu proiectul „Atelierul Fantastic”. Finantarea obtinută va ajuta la amenajarea camerei de stimulare polisenzorială Snoezellen si la dotarea cu tehnologie interactivă si 3D, în vederea reabilitării a aproximativ 200 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 si 7 ani cu deficiente senzoriale. (43,560 RON)

De asemenea, Consiliul Director a selectat alte două proiecte pentru a fi înscrise de către Fundatia Orange România la concursul de proiecte al Fundatiei Grupului Orange. Acestea au fost declarate câstigătoare pe 28 martie si vor fi co-finantate de către cele două entităti. Proiectele selectate sunt:

Institutul Francez din România cu proiectul “Favorizarea accesului la IFR a persoanelor cu handicap senzorial” care urmăreste deschiderea activitătilor Institutului Francez din România, cuprinzând cele 4 centre regionale (Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi) si cinematograful Elvira Popescu, persoanelor cu deficiente vizuale si auditive, prin dotarea cu echipamente tehnologice adaptate. ( 99,300 RON)

Scoala Gimnazială Specială pentru Deficienti de Auz „Kozmutza Flóra” cu proiectul „Scenarii de învătare bazate pe Tablete PC” al cărui scop este proiectarea materialelor didactice interactive care integrează tabletele PC în activitătile educationale ale copiilor deficienti de auz din România. (88, 370 RON)

Proiectele vor fi implementate în perioada aprilie 2013 – iunie 2014.

În plus, Fundatia Orange are în derulare începând din noiembrie 2012 următoarele proiecte: Vizite senzoriale – Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, E-sign - organizatia Salvati Copiii, Caravana Cinema pentru Nevăzători – Fundatia Cartea Călătoare, Un sens dat vietii – Sense for life România si Adept Transilvania.

Consiliul Director al Fundatiei Orange este format din: Dana Deac, Cristiana Stoica, Mary Lisa Durban, Mirela Bosoi, Mădălina Suceveanu, Gérard de Maupeou, Ionut Sibian.


Fundatia Orange se situează în centrul actiunilor filantropice corporative si a politicii de responsabilitate socială ale Orange România. Proiectele filantropice reprezintă o modalitate de a demonstra si de a pune în practică valorile brandului Orange.

Tintele principale vizate de către Fundatia Orange sunt detectarea si tratamentul precoce al deficientelor de auz în încercarea de a limita consecintele dizabilitătilor respective, integrarea persoanelor cu deficiente de văz, de vorbire si de auz în comunitate facilitând accesul acestora la educatie, la cultură si la sănătate.



Modele de smartwatch și brățări smart ieftine - cele mai căutate cadouri de Sărbători, la PretzMic.ro
Modele de smartwatch și brățări smart ieftine - cele mai căutate cadouri de Sărbători, la PretzMic.ro

Dacă în anii trecuți clienții preferau să aleagă mai mult cadouri din secțiunile de ceasuri bărbătești și ceasuri de damă, în 2020 cele mai căutate cadouri de Crăciun în

Cu Helppy.ro puteti uita de orice grija in materie de servicii de curatenie la domiciliu
Cu Helppy.ro puteti uita de orice grija in materie de servicii de curatenie la domiciliu

Pentru serviciile de Airbnb, curatenia este unul dintre cele mai importante lucruri la care trebuie sa fim atenti, chiar daca acestea pot aduce un cost usor mai ridicat pentru clientul final, ...

Traditii si obiceiuri funerare care se anuleaza in timpul pandemiei de coronavirus
Traditii si obiceiuri funerare care se anuleaza in timpul pandemiei de coronavirus

Romania are traditii funerare care dateaza de secole si care pot fi diferite de la o zona la alta, insa pe care oamenii le respecta cu foarte mare ...

Sfaturi diverse de care poti tine cont in viata de zi cu zi
Sfaturi diverse de care poti tine cont in viata de zi cu zi

Ma inspir din filmele educative si din sfaturile celor batrani. Din aceste surse imi extrag eu cliseele de invaturi pentru viata. Nu poti sa fii stiutor de la inceput. Inveti sa ...

ovb.ro, un site cu informatii intelepte - Guest Post
ovb.ro, un site cu informatii intelepte - Guest Post

Imi plac site-urile si blogurile pe care pot citi informatii intelepte. O informatie constructiva merita intotdeauna maxima pretuire. Da, de pe diverse site-uri inveti multe lucruri bune, care iti folosesc pe ...

Inchirieri utilaje si alte servicii in domeniul constructiilor
Inchirieri utilaje si alte servicii in domeniul constructiilor

Domeniul constructiilor trece printr-o perioada buna, in ciuda crizei de resurse umane. Comenzile sunt tot mai multe, initiativele de dezvoltare imobiliara ale companiilor sunt sustinute de cresterea economica din ultimii ani. ...

Credite pana la salariu, doar cu buletinul
Credite pana la salariu, doar cu buletinul

A venit iarna, mai repede decat ne asteptam, si un decembrie rece si cu zapada. Si totusi, aceasta luna reprezinta si un motiv de bucurie, deoarece este luna cadourilor atat pentru ...

Frigiderul tau nu are vacanta - service pentru functionare corecta oricand
Frigiderul tau nu are vacanta - service pentru functionare corecta oricand

Spre deosebire de tine, frigiderul "munceste" fara pauza, zi de zi, luna de luna, an de an. Este un aparat de maxima importanta in orice locuinta si trebuie sa stii ca ...

Jocurile de cazino online, pe urma pariurilor sportive online
Jocurile de cazino online, pe urma pariurilor sportive online

In ultimii ani, pariurile sportive online au inregistrat doar evolutii pozitive, reusind cresteri impresionante ale numarului de clienti si ale volumelor. Anterior momentului in care piata locala de jocuri de noroc ...

Jocurile online in calatorie, perfecte pe orice vreme
Jocurile online in calatorie, perfecte pe orice vreme

Stim cu totii faptul ca orice calatorie are specificul ei, in functie de zona in care calatorim, dar si de sezon, de perioada din an. Astfel, in cazul calatoriilor de vara, ...